26 de setembre del 2017

26.set.2017 - La Fiscalia i les seves dures disposicions per impedir que votem
Retweeted SER CATALUNYA (@SERCatalunya):

ÚLTIMA HORA: La Fiscalia ordena a @mossos que impedeixi votar al carrer a un radi de 100 metres dels punts previstos pel referèndum. https://t.co/2SVTgImzjx

......

La ‘guerra’ de la Fiscalia als Mossos continua. Volen evitar el referèndum com sigui. Ara la seva intenció, segons informacions de TV3, és demanar a la policia catalana controlar els col·legis electorals a partir de divendres. Per a fer-ho, la Fiscalia Superior de Catalunya donarà la instrucció que els agents es quedin les claus d’escoles i instituts quan acabin les classes i així impedir la celebració de l’1 d’octubre. 
En cas que els Mossos no acceptin aquesta instrucció es requeriria l’actuació de les policies locals i si, finalment, aquestes també s’hi neguessin seria la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola que ho durien a terme. 

Read more at http://percatalunya.cat/urgent-cop-dur-la-fiscalia-posa-risc-la-celebracio-del-referendum#2FjbXvi6EErukULd.99dimarts 26.set.2017

Els Mossos temen que el precintament d'escoles de l'1-O comporti problemes ordre públic

 

Els Mossos d'Esquadra veuen amb preocupació la instrucció de la Fiscalia que els ordena precintar, abans de dissabte que ve, les escoles designades per acollir les urnes del referèndum de l'1-O, perquè consideren que aquest dispositiu podria comportar problemes d'ordre públic.

Segons han informat fonts de la cúpula de la policia catalana, els màxims comandaments dels Mossos d'Esquadra s'han reunit aquesta tarda per analitzar la instrucció que els ha remès la Fiscalia, que els obliga a desplegar un "ampli dispositiu" policial per impedir que l'1 d'octubre es voti, fins i tot en un radi de cent metres al voltant dels col·legis designats per acollir urnes.

En aquesta reunió, els comandaments dels Mossos d'Esquadra han expressat que, malgrat que sempre han acatat les ordres de la Fiscalia, les últimes directrius del ministeri públic per impedir l'1-O podrien desembocar en greus problemes d'ordre públic.

En una ordre dirigida al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, la Fiscalia ordena a la policia catalana que garanteixi que no es pot accedir als locals que està previst que acullin urnes i que s'eviti la constitució de meses electorals mitjançant un "ampli dispositiu" policial.

Segons les fonts de la cúpula dels Mossos d'Esquadra, els comandaments de la policia catalana veuen amb preocupació aquesta instrucció, perquè entenen que se'ls pot estar empenyent a ser partícips d'un greu problema d'ordre públic.

A la reunió de la cúpula dels Mossos s'ha posat de relleu, segons les fonts, que la instrucció de la Fiscalia podria acabar comportant danys més importants dels que es pretenen evitar amb aquest tipus de mesures.

Precisament, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, té previst participar demà en una nova reunió convocada per la Fiscalia Superior de Catalunya, al costat dels comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en el marc de l'operatiu per impedir la celebració del referèndum de l'1-O.

http://www.elnacional.cat/ca/politica/mossos-precintament-escoles-problemes-ordre-public_195555_102.html 


dimarts 26.set.2017

Els Mossos ja demanen dades als directors dels col·legis electorals

 

Gemma Liñán - Foto: Sergi Alcàzar                                                                             Barcelona. Dimarts, 26 de setembre de 2017

La prefectura dels Mossos d'Esquadra ha donat la instrucció de complir el requeriment de la Fiscalia de presentar-se als col·legis electorals previstos per a l'1-O a demanar als responsables dels centres si han cedit les claus i si tenen material per fer el referèndum.
Ahir la Fiscalia ho va ordenar a darrera hora de la tarda, preveient que en alguns dels centres ja hi havia urnes i documentació. El fiscal demana als Mossos que facin un atestat de cada centre i que alertin els seus responsables que no poden lliurar les claus, que si ja les han lliurat, impedeixin que s'obri el col·legi, i que comuniquin qualsevol mena d'amenaça, coacció o pressió per cedir el control del local per part de qualsevol autoritat.

Fonts de la direcció general de la policia de Catalunya expliquen a El Nacional que els Mossos sempre han donat compliment als requeriments de la Fiscalia i que el desacord està en qui ha de coordinar els cossos policials que hauran d'actuar en el dispositiu de seguretat en motiu del referèndum, on hi ha els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Ahir al migdia, la direcció dels Mossos va transmetre a la Fiscalia l'escrit on s'argumentava que ja hi ha uns mecanismes previstos per coordinar els cossos policials. Aquesta carta encara està pendent de resposta i és possible que es respongui demà en la reunió entre els comandaments policials i el Ministeri Públic.

A la reunió d'ahir a la tarda a la Delegació del Govern espanyol, Ferran López, el responsable de la comissaria superior territorial i una de les mans dretes del major Josep Lluís Trapero a la cúpula dels Mossos, va lliurar la carta que al matí s'havia presentat a la Fiscalia. També va comunicar que els Mossos d'Esquadra no reconeixien Francisco Pérez de los Cobos com al seu comandament i que la coordinació entre els tres cossos s'ha de fer a través dels mecanismes específics ja establerts per la normativa.
López també va lliurar a la reunió tot el que prèviament havia demanat la Fiscalia sobre les previsions dels dispositius de seguretat que els Mossos d'Esquadra havien dissenyat en motiu del referèndum.

Ferran López va assistir a la reunió perquè es va considerar que era la persona més apropiada. La citació no convocava explícitament Trapero i el major dels Mossos va delegar en el comandament que va creure més adient.

Veure el requeriment: cliqueu: http://www.elnacional.cat/ca/politica/mossos-collegis-electorals_195366_102.html