28 de setembre del 2017

28.09.2017 - Puigdemont a les escoles: “Tota la responsabilitat és nostra, del Govern”

· El president es reuneix amb 700 representants del sector educatiu, alguns dels quals li han lliurat les claus dels seus centres 

· El manifest dels educadors, a favor de facilitar el referèndum, ha rebut ja més de 50.000 adhesions 

· Puigdemont ha reconegut l’esforç de la comunitat, en uns moments en què “anar a votar s’ha convertit en un acte èpic, gairebé una heroïcitat” 


Uns 700 membres de la comunitat educativa catalana s’han trobat aquesta tarda amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Han fet lectura del seu manifest, Obrim les escoles, que ja té més de 50.000 adhesions. Alguns d’aquests educadors han lliurat al president les claus dels seus centres, com a signe de la seva col·laboració total. L’acte públic ha estat al Pati dels Tarongers. “Aquest pati és un espai de referència en les grans fites de la història. L’ennobliu amb la vostra presència”, ha dit Puigdemont. Ha expressat el reconeixement “als treballadors públics que no heu reculat ni un mil·límetre, moltíssimes gràcies”. “Gràcies per l’esforç i la perseverança, per tot el que heu fet i tot el que fareu per acompanyar la ciutadania d’aquest país. Aquí, anar a votar s’ha convertit en un acte èpic, gairebé una heroïcitat.”

“Sé que heu rebut amenaces. Vull que entengueu que la responsabilitat és del Govern, dels consellers, del vicepresident i de mi mateix, que hem assumit cadascuna de les decisions i arribarem fins al final. Ja sabeu que sou lliures, sentiu-vos lliures ara.” Els esperen unes jornades complicades, ha dit Puigdemont: “El dia 1 hi haurà moltes dificultats. Per cada dificultat, dues solucions i per cada por, tres esperances”. “Per molt que no vulguin, hi ha una generació de persones que se sumen a la voluntat de votar, tan se val el que es voti, sí, no o en blanc.”

En el seu manifest, el col·lectiu Escoles Obertes afirma que el sector no es mantindrà impassible. “Fem una crida a mestres, pares, mares, familiars, exalumnes, treballadors, però també veïnes i veïns, i ciutadania en general, per tal que ens ajudin en la tasca de garantir la llibertat d’expressió, avui incomprensiblement amenaçada; i organitzar, escola a escola, centre de votació a centre de votació cues de gent per tal de garantir que tothom pugui votar. Si fem pinya i caminem amb pas ferm, cap de les traves i amenaces de l’estat ens podrà aturar. Amb Il·lusió, esperança i un immens somriure, la democràcia és invencible. Obrim les escoles!”