20 de setembre del 2017

20.09.2017 Alacant, Alcoi, Castelló, Elx, Pedreguer and city of València es manifesten en suport al referèndum a Catalunya, avui 20.set.2017

Six rallies on València Country to support catalans: d'Alacant, Alcoi, Castelló, Elx, Pedreguer and city of València

City of Valencia  gives support to catalan referendum. 
Rally in front of "Govern Civil" (Office of Madrid´s Delegation for inner affaires). 
In this region catalan is spoken as well.


...................


 Alcoi  (Valencia) gives support to catalan referendum.
In this region catalan is spoken as well.


........................................




Castelló de la Plana gives support as well.


Sis concentracions a les ciutats d'Alacant, Alcoi, Castelló, Elx, Pedreguer i València han reunit aquesta vesprada a més d'un miler de ciutadans per condemnar "la intervenció de les institucions catalanes" per part del govern central sota el de 'Democràcia' En la protesta celebrada a la ciutat de València, on han participat centenars de persones, s'han escoltat consignes en favor de la "llibertat d'expressió", la "democràcia" o la "solidaritat amb el poble català", així com en defensa de la "independència" i "els Països Catalans".

Per part de Podem també ha acudit a la protesta a la ciutat de València el seu secretari general, Antonio Estañ, i la portaveu adjunta a les Corts Valencianes, Fabiola Meco. Una altra de les presències destacades ha estat la del col·lectiu independentista Arran que ha optat pel lema 'Hem nascut per vèncer'.

Les protestes han estat convocades per Acció Cultural del País Valencià i han estat secundades per entitats com Escola Valenciana, que ha comptat amb la presència del seu president, Vicent Moreno, sindicats com la Intersindical Valenciana, amb el seu portaveu, Vicent Mauri, al capdavant, o plataformes com Decidim País València o Va de Democràcia.

Les concentracions també han rebut el suport de partits com Esquerra Valenciana o Esquerra Republicana del País Valencià, encapçalada pel seu president, Josep Barberà. Precisament, Barberà ha criticat "la indiferència que molts líders polítics valencians han mostrat fins ara", i ha assegurat que "els demòcrates no podem estar callats davant la repressió policial". El dirigent republicà també ha anunciat que la seva formació ha sol·licitat mitjançant un escrit adreçat a tots els grups parlamentaris presents a les Corts Valencianes l'aprovació d'una declaració de condemna de les actuacions dutes a terme per l'Estat a Catalunya.

 Manifestació a Elx.

Per la seva banda, el Bloc Nacionalista Valencià, després de vàries reunions mantingudes aquest migdia i primeres hores de la vesprada, finalment ha decidit donar suport a les concentracions. En representació de la formació valencianista a la protesta de la ciutat de València ha acudit, entre d'altres dirigents, la seva secretaria general, Àgueda Micó, que ha rebutjat les acusacions de Barberà sobre una "excessiva prudència" per part de les formacions progressistes i valencianistes. Micó ha assegurat que "tothom és molt conscient d'allò que passa a Catalunya, però nosaltres som un partit de govern i, per tant, dediquem el nostre esforç a explicar les nostres polítiques. Ara bé, sempre hem mantingut un posicionament a favor del dret a decidir i en aquesta ocasió, de la democràcia".