18 de setembre del 2017

Zero incidents i afluència massiva a Madrid a favor del referèndumS’ha fet a un espai privat a Lavapiés, després que el jutge prohibís fer-ho a un local municipal

Aquest diumenge, la crida a la participació arriba des de Madrid. A les 12 del migdia ha començat el polèmic acte en suport a l’1 d’octubre organitzat per la plataforma Madrileños por el Derecho a Decidir. S’ha fet en un espai privat, després que un jutge prohibís fer-lo en un centre propietat de l’Ajuntament de Madrid. Hi han intervingut, entre d’altres, el portaveu del grup parlamentari d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, el diputat al Parlament i fundador de Súmate, Eduardo Reyes, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Joan Tardà ha dit que ha estat un acte a favor de la democràcia:

"Avui han aparegut els sentiments de la bona gent que coneix com van costar les llibertats"

Milers de ciutadans de Madrid s’han apropat al barri de Lavapiés per donar-hi suport, i fins hi tot hi han cantat L’Estaca:

 Per cert, també hi han cantat ¿Dónde están las papeletas?

El magistrat considerava que no es pot cedir un local públic per parlar d’un referèndum no autoritzat perquè s’han d’utilitzar únicament per als interessos generals. L’acte porta per lema “En Madrid por la libertad de expresión, la democracia y el derecho a decidir” i es farà al Teatro del Barrio. És, curiosament, el mateix espai on hi va haver, fa uns mesos, l’actuació d’uns titellaires a qui se’ls va acusar d’enaltiment del terrorisme. Finalment la causa judicial es va acabar arxivant.