6 d’octubre del 2017

1.Oct.2017 - Defensa de les urnes a l'Escola Industrial de Barcelona. Les nostres imatges.



03:30  de la matinada al hall de l'Escola Industrial de Barcelona. Acaban d'arribar  els dos periodistes de l'agència Reuters.  Miren d'extendre el trípode com poden, sense despertar ningú. Unes 120 persones passaven la nit descansant  per mirar d'impedir que tanquèssin el col.legi electoral a les 06h. del matí del 1 d' Octobre, com havia manat la magistrada Mercedes Armas del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.  Altres 30-40 persones eren també  tota la nit al recinte però no dormien.



Aquest i l'altre periodista preparen el primer vídeo i l'envien. Son cap a les 04:30 de la matinada.  Ja no hi ha gent dormint, al fons es veu com han preparat les primeres taules per les votacions. Tot amb molt ordre. Tota la nit uns voluntaris han servit cafés i galetes de franc, la cua guardava silenci per no despertar als que descansaven.



05:40, porteria de l'edifici de les votacions a l'Escola Industrial:  des de les 05h va arribant molta gent per ser molts a les 06h en cas de que vinguin a tancar aquest punt de votacions.  Aquest n'és un de molt important dins de la ciutat, hi havia com a mínim 20-25 taules. De fet es van emetre és de 6.000 vots, que son molts.  A la foto es veu l'estona en que sortiem tots afora de l'edifici,  però dins el recinte de l'Escola.




Cap a les 08h. Aquesta és la porta del edifici que es va fer servir de col.legi electoral, vista del costa de fora. Ja hi havia molta molta gent. Uns 500 mínim.  Cap aquesta hora vàren arribar les urnes embolicades en bosses d'escombraries, i les paperetes. 



Cap a les 8-9h.  Una part de la premsa.  Hi havia molts equips de diaris diferents, recordo un que venia de Rússia i una altre d'una ex-república soviètica, d'aquelles acabades amb "-tan",  hi havia uns 5-7 equips mínim. Les votacions vàren començar a les 9h. com previst, però avançaven a pas de puça perquè el sistema informàtic rebia inhibidors, i atacs  per part del Gobierno de España. Preferència als avis i gent gran per passar a votar.  S'ens demanava que posèssim els mòbils en modo avió per no interferir amb les votacions, però no s'avançava. Fins les 13h. en que es canviar el sistema d'anotacions i es va agilitzar molt.






 





















Aquesta era la gentada, calculo unes 2.500 persones. Omplien l'espai entre l'edifici de les votacions i la reixa que es veu al fons, i que dona al carrer Urgell, a la dreta de la imatge hi ha el carrer París.  Ens hi vàrem estar tot el matí de peu dret fins les 14h, quan per fi logràrem votar.



Vídeo. L'helicòpter de la policia anava fent passades, els drons també. Vaig reconèixer un poli disfressat en va de persona normal: tenia uns bíceps tatuats, samarreta curta i arrapada... una pinta que cantava molt respecte a tothom que s'havia aplegat allí. Al vídeo es veu com saludem a l'helicòpter amb la mà. Durant el matí van venir pel carrer Urgell 4 furgones amb policia per endur-s'en les urnes. Per sort no van parar. Realment ho haguèssin tingut molt molt difícil, 2.500-3.000 persones són moltes.


Entre tots es va aconseguir que aquest col.legi electoral funcionés bé.  Es van emetre més de 6.000 vots, dels quals 5.000 eren un SI  a l'independència, i uns 1.000  eren NO, o be eren nuls.  Aquest 1 d'Octobre 2017 no l'oblidarem.


 Poden copiar i reproduir aquestes imatges, citant la procedència, si us plau.