9 d’octubre del 2017

L'ANC convoca una concentració demà a les sis de la tarda davant del Parlament, al passeig dels Til·lers i a el passeig Lluís Companys. 11.set.2017  Foto: ANC


El Nacional
Foto: Sergi Alcàzar  -  Barcelona. Dilluns, 9 d'octubre de 2017


L'ANC ha convocat una concentració al passeig dels Til·lers i a el passeig Lluís Companys per aquest dimarts a les sis de la tarda. Convoquen a la ciutadania per donar suport al Govern i al Parlament en defensa de la declaració d'independència, que veuen com l'única sortida. La concentració coincidirà amb l'hora en què està previst que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, comparegui al ple del Parlament.

Cal recordar que la Junta de Portaveus del Parlament ha fixat la compareixença de Puigdemont per a dimarts a les 18:00 hores, després que el president hagi demanat comparèixer a petició pròpia per informar sobre la situació política actual.

Un dia abans que el president del Govern comparegui, l'ANC ha enviat un mail en què el seu president, Jordi Sànchez, vaticina que els catalans escoltaran aquesta setmana "més mentides, més amenaces, més rumors i intoxicacions" per fer-los sentir sols, i veus que els preguntaran què esperen després de l'1-O.

Segons Sànchez, a aquestes veus cal recordar-los "que el poble català ha parlat i ha dit  a la independència, que les peticions catalanes i internacionals de diàleg són moltes i totes xoquen amb la intransigència de l'Estat".

"Les sancions exorbitants i les peticions de presó, així com la repressió de la nostra llibertat política, converteixen la declaració d'independència en l'única sortida", afegeix.

Per això demana que, faci el que faci el govern central, es respongui només amb el civisme i el coratge dels que volen construir una Catalunya justa i deslliuri, alçada sota les bases de la democràcia i la pau, diu.

"Determinació, dignitat i civisme per avançar al costat de les nostres institucions!", i reclama mobilitzacions pacífiques i massives per les llibertats dels catalans.

Segons la seva opinió, la setmana passada va ser victoriosa democràticament, i determinant per assolir la independència, en considerar que han guanyat el reconeixement de l'opinió pública internacional i que hi ha moltes veus internacionals rellevants crítiques amb el govern espanyol "pel seu immobilisme i l'ús de la repressió".

També ha afirmat que la credibilitat de les institucions catalanes en el trajecte cap a una república és tan alta que el Govern espanyol "ha cremat els seus últims cartutxos forçant el canvi de seu social de grans empreses fora de Catalunya per intimidar".