21 de novembre del 2017

L’independentisme mantindria la majoria de cara a les eleccions del 21 de desembre, segons una enquesta d'El Periódico

L’independentisme mantindria la majoria de cara a les eleccions del 21 de desembre

Actualitzada el 20-11-2017  

L’independentisme referma la majoria absoluta de cara a les eleccions del 21 de desembre. Ho assegura una nova enquesta de El Periódico , que apunta que Esquerra guanyarà de manera còmoda: aconseguirà entre 37 i 38 escons.

Això sí, la llista de Carles Puigdemont li rebaixa les previsions i, segons el sondeig, hi podria haver un transvasament de vots d’Esquerra cap a Junts per Catalunya. Baixa entre 5 i 7 escons respecte a l’enquesta del mes passat, una xifra que, precisament, guanya el PDECat amb la nova marca. Junts per Catalunya obtindria avui entre 24 i 25 escons i podria ser la segona força en diputats al Parlament. 

Disputa pel segon lloc més que mai
De fet, el segon lloc estaria més disputat que mai: amb la mateixa forquilla se situen també Ciutadans i el PSC. Els d’Inés Arrimadas mantindrien resultat o anirien un pèl a la baixa, i Miquel Iceta milloraria les xifres de fa dos anys, quan van tocar fons. 

El sondeig també apunta que els comuns retrocedirien dos diputats -fins als 9-, la CUP mantindria entre 7 i 8 escons dels 10 que té actualment, i el PP podria quedar últim, amb entre 6 i 7 (ara en té 11). 

Majoria del bloc independentista
La majoria absoluta de l’independentisme estaria assegurada, fins i tot en el pitjor dels pronòstics. Es mou en una forquilla que va dels 68 als 71 escons.

 http://www.rac1.cat/programes/el-mon/20171120/433033774738/lindependentisme-mante-la-majoria-de-cara-a-les-eleccions-del-21-de-desembre.html