30 de novembre del 2017

Votacions del 21-Desembre 2017. A QUI CORRESPONGUI: Alerta amb el vot a l'estranger! Avis des del Canadà: els vots de l'estranger es compten ara a Madrid.




dijous, 30 de novembre de 2017 

Fa una setmana el president del Casal dels Països Catalans de Toronto (Ontàrio, Canadà) ens féu arribar als membres del grup “Català Sempre” una enraonada reflexió sobre el sobtat i extraordinari interès de la diplomàcia espanyola –si més no al Canadà– en el vot dels catalans de fora. Atesa la corrua d’il·legalitats i salvatjades comeses els darrers dos mesos per l’estat espanyol contra les institucions catalanes i, sobretot, contra la voluntat sobirana del poble català, em semblà adient reenviar l’escrit a amics i coneguts. “Tot el meu escrit parla única i exclusivament dels residents catalans a l'estranger”.

Sou pregats de difondre la reflexió d’en Josep Lluís Pérez de Arce, president del Casal dels Països Catalans de Toronto, per les xarxes, i arreu on us sembli profitós. Agraït a la bestreta. Salut.

Hola a tothom,



Fa més de 40 anys que visc a Toronto, ON. Canadà. Durant aquest anys el procés electoral per votar, sigui aquest a nivell estatal o regional, ha anant canviant d'acord a les necessitats del moment.  Recordo que les primeres vegades ens enviaven les paperetes  per votar per correu sense cap necessitat de demanar "Voto rogado". Posàvem una papereta dintre d'un sobre blanc i, sobre blanc amb papereta, el posaven dintre d'un altre sobre on li afegíem copia del passaport o carnet d'identitat i el cost d'enviar el vot per correu certificat i tot junt anava al districte electoral del votant, Lleida en el meu cas, i mesos desprès m'enviaven el diners en un cheque.  Com que semblava que era molt costos varen canviar el sistema.



Ara el que fan es enviar una carta on diu que si vols votar ho has de demanar enviant un fax a un número ja indicat dient si vols votar "Voto rogado". En altres casos en la carta, aquest ha sigut el meu cas, t'envien un codi on entrant a una adreça electrònica indicada entres les teves dades i et registren per votar.  Quan arriben les paperetes i el sobres ens trobem que en un dels sobres ja t'indiquen el lloc on has d'enviar el teu vot. Si abans ho enviaves directament al teu districte a Catalunya aquesta vegada l'adreça es el Consolat que et correspon. En el meu cas el sobre va al Consolat de Toronto. El consolat agafa tots els sobres i els posa dintre d'una valisa diplomàtica i van a Madrid.



Aquest es el meu dilema: Una vegada a Madrid, qui obra els sobres?; van aquests vots al districte electoral on un està registrat? La pregunta que jo em faig es, com es possible que en aquestes eleccions del 21-D per Catalunya l'estat espanyol te un interès extraordinari de que els 224,000 catalans residents a l'exterior votin?  Dic això perquè ja m'han trucat des de el Consolat dues vegades preguntant si votaré en aquestes eleccions. Puc passar pel consolat a buscar el document per demanar el vot "voto rogado" i enviar-lo per fax al meu districte electoral. Com que soc el president de la comunitat catalana de Toronto m'han demanant que ho faci saber al socis.  Naturalment la carta sol·licitant el vot amb el codi per entrar al INE on estic registrat també arribat. 



Tots nosaltres sabem que les eleccions son il·legals. Els vots dels catalans residents a l'estranger van, definitivament, a Madrid. La pregunta del milió: Què farà Madrid amb aquest vots? Segons la Generalitat en el Referèndum de l'1d'octubre solament varen votar una mica més de 4,000 i el 98% varen votar SI. La trampa es pot fer. Naturalment jo votaré per un dels partits o llista que sigui fidel als resultats del Referèndum de l'1 d'Octubre i a la resolució del Parlament del 27 d'octubre. Ara bé, arribarà el meu vot a Lleida que es el meu districte electoral?  Pot Madrid canviar el meu vot per un dels seus?  El govern espanyol solament ara està interessat en el vot dels catalans residents fora. Molt estrany. Costa de creure.



Josep Lluís Pérez de Arce

President del Casal Català de Toronto

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficia