21 de desembre del 2017

21-Dessembre 2017 - Eleccions al Parlament. La majoria independentista no sols resisteix sino que guanya un escó. En vots guanya Ciutadans, però no té asegurats els vots per ser Presidenta.

> Catalunya derrota el 155 de Rajoy i l’independentisme revalida la majoria absoluta i guanya un escó. 

> Els independentistes superen en vots els del 27-Set 2015 i l'1-Oct 2017.

> Participació històrica del 80%




Junts per Catalunya, ERC i la CUP assoleixen de nou la majoria i fan inútil el primer lloc de C's, que aplega la majoria de l'unionisme 


Ni la presó, ni l’exili, ni la intervenció de l’autonomia, ni la censura, ni l’enorme campanya mediàtica, política, policíaca i judicial espanyola han pogut tombar l’independentisme. Amb una participació històrica, mai vista, superior al 80%, les tres forces independentistes superen la majoria absoluta: Junts per Catalunya, amb el president Carles Puigdemont al capdavant trencant tots els pronòstics de les enquestes, ha esdevingut la primera força independentista, amb 34 escons, seguida d’ERC, amb el seu cap de llista, Oriol Junqueras, a la presó, amb 32 escons. La suma dels quatre diputats de la CUP assegura la majoria absoluta i fa inútil la primera posició de Ciutadans, que amb 36 escons ha acaparat la majoria del vot unionista, en detriment sobretot del PP, que passa a ser un partit residual a Catalunya. Catalunya en Comú ha empitjorat el resultat de Catalunya en Comú el 2015.

Per la seva part, el PSC del 155, que amb Miquel Iceta havia generat unes grans expectatives electorals, tan sols ha sumat un diputat més que no a les eleccions del 2015.
https://www.vilaweb.cat/noticies/catalunya-derrota-el-155-de-rajoy-i-lindependentisme-revalida-la-majoria-absoluta/ 


------------- 

L’independentisme pot retenir la majoria absoluta i Ciutadans guanyar


El resultat es podria considerar (primers comentaris) una victòria de les forces sobiranistes tenint en compte les condicions en què han hagut de fer campanya

El PP pateix una ensulsiada i el 155 el capitalitzen els taronges

------------- 


ERC denuncia a la Comissió Europea anomalies amb el vot exterior 

Els eurodiputats Terricabras i Solé han fet una pregunta parlamentària sobre els catalans a l’estranger que no han rebut la documentació a temps i els problemes als recomptes 

21 desembre 2017  - 

Els eurodiputats d’ERC Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé s’han adreçat aquest dijous a la Comissió Europea per denunciar les anomalies amb el vot exterior pel 21-D. A través d’una pregunta parlamentària han demanat a la institució si considera que “s’ha vulnerat el dret a vot dels catalans residents a l’estranger”. En el text els parlamentaris han explicat que “s’han denunciat casos -a Mèxic, Equador i els Emirats Àrabs, i països europeus com Bèlgica i Luxemburg- on el material electoral s’ha rebut amb retard o fins i tot no s’ha rebut”



..............


Victòria aclaparadora de l’independentisme en el vot exterior

24.12.2017
Si per una cosa es caracteritza el vot exterior és per la tendència clarament independentista que ha demostrat en els últims anys. I les eleccions del 21 de desembre no n’han estat una excepció. Les candidatures de Junts per Catalunya, Esquerra (ERC) i la CUP han obtingut més del 50% dels vots a totes les demarcacions excepte a la de Tarragona, que n’han aconseguit el 49,4%.  La circumscripció amb un vot independentista més elevat és la de Lleida en què les tres llisten han obtingut el 65,5% dels sufragis.

Segons dades provisionals proporcionades per la Federació d’Entitats Catalanes (FIEC), entitat que organitza el recompte del vot exterior, la formació més votada entre l’electorat exterior ha estat Junts per Catalunya, que ha aconseguit 7.227 vots (26,7% del total dels sufragis). La segona a la llista és Esquerra (ERC), que ha tingut 5.860 vots (21,66%). La tercera formació més votada ha estat Ciutadans, amb 5.738 vots (21,21%); seguida del PSC amb 2.875 vots (10,63%); Catalunya en Comú, amb 2.864 vots (8,37%) i la CUP amb 1.560 (5,77%). En darrer lloc ha quedat el PPC, amb 1.211 vots (4,48%). D’aquesta manera, el vot independentista aconsegueix el 54,15% dels sufragis, mentre que Ciutadans, PSC i el PP obtenen el 36,6% dels vots. Catalunya En Comú-Podem té el 6,95% del vot exterior.

Si la participació entre els electors al principat va batre un rècord històric el 21 de desembre, també ho ha fet pel que fa al vot exterior. Amb 27.175 vots, la participació entre de la comunitat catalana expatriada ha estat  de l11,94% del cens des electors residents a l’exterior (226.381 persones), xifra rècord entre aquest electorat.

En les últimes eleccions al parlament només es van registrar 14.781 vots exteriors, és a dir, un 7,54% d’un cens electoral de 196.062 catalans residents a l’exterior amb dret de vot. En les del 2012, el nombre de vots emesos havia estat de 10.557, un 6,7% del cens. En canvi, el 2010, abans de la implantació del ‘vot pregat’, el percentatge del vot exterior dins del CERA havia estat d’un 13,1% i, en les anteriors, del 2006, d’un 20,8%.

A continuació us oferim totes les actes per demarcacions i el percentatge del vot independentista per circumscripció.

Llegir-ho tot a: https://www.vilaweb.cat/noticies/lindependentisme-aconsegueix-el-54-dels-sufragis-en-el-recompte-del-vot-exterior/