4 de desembre del 2017

Santiago Espot, no estàs sol. Citat el proper 12 desembre





El proper 12 de desembre, l’Audiència Nacional jutjarà Santiago Espot pels delictes d’injúries a la Corona i ultratge als símbols de l’Estat.  El fiscal l’acusa de dur a terme “un pla preconcebut i planificat per ell mateix amb el deliberat i ferm propòsit de menysprear el cap de l’Estat i l’himne nacional.” L’acusa de ser l’autor del “Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i a Felip de Borbó.”



Els càrrecs que se li imputen són molt greus. Constitueixen un delicte tipificat en el codi penal espanyol. Per injúries a  la Corona, es preveuen penes de presó que poden anar de quatre fins a vint-i-quatre mesos. Pel delicte d’ultratges als símbols d’Espanya les penes van des de la multa (se li demanen 14.400 euros) fins a la presó, de set a dotze mesos.



No esteu sols....



Qualsevol persona sotmesa a les accions repressives de l’Estat espanyol, qualsevol persona que pateixi la repressió judicial espanyola, la persecució política de l’Esta, ja sigui en exercici del seu càrrec electe, ja sigui en exercici de la llibertat d’expressió individual o col·lectiva, no pot trobar-se mai sol.



El nostre suport incondicional a Santiago Espot. La nostra solidaritat amb ell. Una solidaritat que cal que es manifesti, també, mitjançant la caixa de solidaritat, si és que, finalment, es veu condemnat a fer efectiva una multa per les accions de què se l’acusa.



Que no acabi passant que l’arbre no ens deixi veure el bosc. Ningú, absolutament ningú, mai no pot caminar sol.




L'ANC ajudarà a pagar la sanció a Espot

La quantitat és de 14.400 euros per la via penal i 90.000 euros per la via administrativa

14.12.2017   Avui a les 21:27h.
Prop d'un centenar de persones s'han aplegat a la Biblioteca Poblenou - Manuel Arranz en un acte organitzat per l'associació Cultural Vibrant, en suport al líder de Catalunya Acció, Santiago Espot. El líder de l'organització política està acusat d'injúries a la Corona i ultratge als símbols de l'Estat, pels quals se li reclama una multa de 14.400 euros per la via penal i 90.000 euros per la via administrativa. La representant de l'ANC Àngels Folch, ha anunciat que "totes les persones que han estat portades a Madrid injustament per ser sotmeses a un judici injust, han de rebre el mateix tractament, suport i ajuda per part de totes les entitats".


Espot, per primera vegada, ha rebut el suport del conseller del districte de Sant Martí Sergi Alcón, la consellera del districte de Sant Martí Maria Arenillas, el regidor del PDECAT Raimon Blasi, el president del CADCI i una representant de l'ANC. En finalitzar l'acte ha estat objecte d'un càlid i prolongat aplaudiment per part dels assistents.


Santiago Espot ha manifestat que "aniré a l'Audiència Nacional amb el cap ben alt, i amb la consciència que aquell dia també estaré representant la dignitat de Catalunya, com tots vosaltres i tants altres van representar-la l'1 d'octubre, no penso claudicar als meus principis nacionals, perquè mantenir els principis nacionals, són els fonaments sobre els quals hem d'edificar construir el futur estat català, la futura independència".

El proper dia 12 de desembre se'l jutjarà per organitzar la xiulada a l'himne a la final de Copa del Rei 2015 de futbol entre el Barcelona i l'Athletic de Bilbao. El fiscal el responsabilitza d'actuar "en execució d'un pla preconcebut i planificat per ell mateix amb el deliberat i ferm propòsit d'ofendre i menysprear al Cap de l'Estat espanyol i l'himne nacional, pel que tots dos representen com a símbols per als sentiments col·lectius identificats amb la nació espanyola".


En l'esdeveniment s'ha presentat un manifest titulat "Tots som Espot!", en el que s'assegura que "aquella xiulada massiva al rei espanyol per part de la majoria d'aficionats catalans i bascos, va ser la protesta pública més multitudinària a un membre de la casa reial des de la Segona República i, possiblement, la xiulada més important adreçada a un cap d'estat a Europa".


"Catalunya ha sofert un atac gravíssim, i sense precedents des de la mort del dictador Franco, al seu autogovern per part dels poders fàctics de l'Estat, representats principalment pel monarca Felipe de Borbón i per Mariano Rajoy, president del govern espanyol. Paral·lelament, l'onada de repressió contra els representants polítics i civils del sobiranisme ha comportat empresonaments, inhabilitacions, denúncies i quantioses sancions econòmiques, a tots aquells que pacíficament han intentat proclamar la República Catalana", conclou el manifest.

http://politica.e-noticies.cat/lanc-ajudara-a-pagar-la-sancio-a-espot-114349.html?rnd=176