4 de desembre del 2017

Milers de músics i cantaires alcen la veu per la llibertat dels presosDiumenge   03.des.2017 
Els organitzadors calculen que hi han participat unes 10.000 persones entre músics i cantaires de diferents corsMilers de músics, entre instrumentistes i cantaires, han fet un concert a la plaça Espanya de Barcelona per reclamar la llibertat dels consellers del govern Puigdemont cessats pel 155  i dels líders sobiranistes empresonats a Madrid i també en defensa de les institucions catalanes.

És una acte organitzat per la plataforma Músics per la Llibertat i Òmnium Cultural, que té el seu president, Jordi Cuixart, en presó preventiva. Els organitzadors calculen que hi han participat unes 10.000 persones entre músics i cantaires de diferents cors.
Sis directors de prestigi. Josep Ferrer, Josep Vila, Edmon Colomer, Antoni Alburquerque, Jordi Llobet i Salvador Brotons, han portat la batuta del concert.

Guitarres, violins, trompetes, clarinets o acordions, entre altres instruments, i més de 6.000 cantants, han interpretat un repertori format majoritàriament per clàssics de la música catalana, però també ha inclós l"L'himne de l'Alegria" de Ludwig van Beethoven, que és també l'himne europeu. 

El repertori, de sis peces, volia combinar obres mundialment conegudes amb creacions d'autors catalans, com "Sant Martí del Canigó", de Pau Casals o "Viatge a Ítaca" i "L'Estaca" de Lluís Llach, "El Cant de la Senyera", de Lluís Millet amb lletra Joan Maragall o 'Els Segadors'.