4 de desembre del 2017

Turull, Romeva, Borràs, Mundó, Rull i Bassa tornen a casa


 Ja era fosc quan han sortit de la presó d'Estremera


Redacció -  04 Des 2017
33 dies i 32 nits després, els consellers cessats pel 155 que l'Audiència Nacional va ordenar empresonar tornen a casa. No hi han tornat tots. Només sis dels vuit membres del govern que va organitzar el referèndum de l'1 d'octubre. Són Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

A Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els manté en presó preventiva. Argumenta que hi ha risc de reiteració delictiva.

Borràs i Bassa, que eren a Alcalá-Meco, han estat les primeres a sortir. Poc abans de les quatre de la tarda, han quedat en llibertat. Han sortit de la presó en una furgoneta. No n'han sortit a peu perquè Borràs té un esquinç al turmell.

Les conselleres cessades només s'han aturat per recollir la mare de Borràs i els dos fills de Bassa. Una mica més endavant -i ja sense la pressió de les càmeres- les conselleres destituïdes s'han pogut fer les primeres fotos en llibertat i abraçar-se amb altres familiars i alguns membres dels seus partits.



Més temps han trigat els quatre consellers cessat que han quedat en llibertat. Es preveia que sortirien a les sis de la tarda, però han hagut d'esperar tres quarts d'hora més. Ja era fosc quan Rull, Turull, Romeva i Mundó han sortit d'Estremera.

Els quatre han saludat els familiars, amics i companys que els esperaven i han pujat en un cotxe que els porta cap a Catalunya. Aquesta mateixa nit arribaran al país i s'hauran de preparar per fer campanya. Tots són candidats, a la llista d'ERC o de Junts per Catalunya, com també ho és Dolors Bassa. Meritxell Borràs va decidir deixar la política.