24 de gener del 2018

24. gener 2018 - La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han entrat aquest matí a la seu l'Òmnium, ANC, i el CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació)


Ara a les 11:30 encara no hi han fotos. Seguim. L'avís m'ha arribat cap a les 10h.


La Guàrdia Civil entra a les seus de l’ANC i d’Òmnium per buidar els correus de Sànchez i Cuixart

 

Vilaweb - 24.01.2018  10:01

Els agents cerquen informació en els correus electrònics de Sànchez i Cuixart, respectivament, corresponents al període de l'abril del 2016 a l'octubre del 2017 

 

 24.01.2018
Avui que fa cent dies de l’empresonament de Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart, la Guàrdia Civil ha entrat a les seus de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural. Els agents han buidat els correus electrònics de Sànchez i Cuixart, respectivament, del període que va de l’abril del 2016 a l’octubre del 2017.

A l’ANC, els guàrdies civils, de paisà, s’han presentat amb una ordre judicial d’escorcoll del despatx de Jordi Sànchez. L’advocat, Jordi Pina, hi ha anat de seguida que se n’ha assabentat. Pina ha explicat que la Guàrdia Civil tenia l’ordre de fer un buidatge del contingut del correu electrònic de Jordi Sànchez, i que aquesta diligència forma part d’una peça secreta de la causa que instrueix Llarena.

A la seu d’Òmnium, hi han anat cinc agents de la Guàrdia Civil amb ordres judicials del jutge Llarena per a cercar documents del correu electrònic de Jordi Cuixart. Ho ha explicat Marcel Mauri, màxim responsable de l’entitat:

(cliqueu al link al final de la notícia) 


Tant l’ANC com Òmnium han comunicat que la situació era de tranquil·litat, han agraït les mostres de suport i han demanat a la gent que no anés a concentrar-s’hi.

Totes dues entitats són sota el punt de mira del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa contra Sànchez i Cuixart, acusats de sedició. Ara fa una setmana Llarena va dictar  l’obertura d’una peça separada secreta en la causa per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics que instrueix. Una peça separada que ha declarat sota secret de sumari durant un termini de quinze dies. Dies abans, Llarena havia demanat noves diligències relacionades amb la causa.

D’una altra banda, uns agents de la Guàrdia Civil també s’han presentat a la seu del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat.