24 de gener del 2018

La Moncloa ordena a la delegació de la Generalitat a Brussel·les que impedeixi la reunió entre Torrent i Puigdemont, però malgrat això han aconseguit reunir-se. Posteriorment ha ordenat tancar fins a nova ordre aquesta delegació.



Tots dos han de parlar del ple d'investidura, que es farà la setmana vinent al parlament 

El govern espanyol ha donat ordres directes a la delegació de la Generalitat a Brussel·les perquè impedeixi la reunió que tenen previst de fer el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i el de la Generalitat, Carles Puigdemont. Fa un mes de les eleccions del 21-D en què va guanyar l’independentisme però l’article 155 es continua aplicant i la Moncloa ha fet saber al personal de la delegació a Brussel·les que està sota les seves ordres i que aquesta reunió, en què Torrent i Puigdemont han de parlar de la investidura, no es pot dur a terme.

La trobada amb Puigdemont era prevista per a les onze del matí i una hora més tard Torrent s’havia de reunir amb Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. El portaveu de Carles Puigdemont, Joan Maria Piqué, ha explicat en declaracions als mitjans que el president del Parlament ha buscat un lloc alternatiu per fer la reunió. Aquest lloc és la seu de l’European Free Alliance, a Brussel·les mateix, a les dotze del migdia.

Segons Piqué, ‘no hi ha cap motiu’ per impedir la trobada entre Puigdemont i Torrent a la seu de la Generalitat i ha recordat al govern espanyol que la reunió és en territori belga i no espanyol. En aquest sentit, ha avançat que estudiaran totes ‘les implicacions legals’ que pugui tenir aquesta decisió.

Torrent ja ha hagut de pagar-se els vols de la seva butxaca perquè els partits unionistes van amenaçar-lo que si ho pagava la institució podria considerar-se malversació de fons públics.

Fonts de la presidència del parlament han explicat que Torrent vol defensar els drets de tots els 135 diputats electes, inclosos els que hi ha a l’exili i a la presó, i tenir-hi un diàleg ‘franc, continuat i tranquil’. A més, Torrent abordarà amb Puigdemont i els consellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí la situació política prèvia a la investidura de Puigdemont.
https://www.vilaweb.cat/noticies/la-moncloa-ordena-a-la-delegacio-de-la-generalitat-a-brusselles-que-impedeixi-la-reunio-entre-torrent-i-puigdemont/


Puigdemont i Torrent aconsegueixen reunir-se malgrat els impediments de l’estat espanyol    



Puigdemont i Torrent reunits aquest matí a Brusel.les, per parlar de la seva investidura com President de la Generalitat. Foto:Vilaweb

24.01.2018  - 12:18 

(...) En aquests moments els dos polítics catalans estan reunits a la seu de l’European Free Alliance, a Brussel·les mateix, des de les dotze del migdia.

Just després de la reunió bilateral, està previst que Torrent es reuneixi també amb els consellers destituïts Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. Un cop finalitzi la trobada, cap a la una del migdia, el president del Parlament oferirà una atenció als mitjans.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha aterrat aquest dimecres a primera hora a Brussel·les per reunir-se amb Carles Puigdemont, el mateix dia en què s’ha fet públic que la sessió d’investidura serà dimarts que ve.

Torrent ha hagut de pagar-se els vols de la seva butxaca perquè els partits unionistes van amenaçar-lo que si ho pagava la institució podria considerar-se malversació de fons públics.


 .....

Madrid tanca la delegació del Govern a Brussel·les per barrar el pas a Puigdemont



El Nacional - Foto: Víctor Costa - Vídeo: ACN
Barcelona. Dimecres, 24 de gener de 2018
 

El govern espanyol ha tancat la delegació del Govern davant de la Unió Europea fins a "nova ordre". Segons ha pogut saber l'ACN, el Ministeri d'Exteriors ha enviat un burofax ordenant a tots els treballadors que marxin cap a casa "fins a nova ordre", tot i que més tard ha explicat que té previst reobrir-la aquest dijous i justifiquen el tancament de la seu per "evitar possibles aglomeracions" tenint en compte que s'havia fet una convocatòria "sense autorització ni informació".

En l'escrit, que ha arribat a la delegació a través de l'ambaixada espanyola a Bèlgica, es recorda que la seu està sota la "tutela" del govern espanyol.

La delegació del Govern a Brussel·les era l'última que quedava oberta fora de l'Estat, malgrat que el seu últim representant, Amadeu Altafaj, en va ser acomiadat a finals d'octubre per l'aplicació de l'article 155

L'ordre arriba coincidint amb la prohibició de Madrid de celebrar a la seu de la delegació una reunió entre el president del Parlament, Roger Torrent, el president en funcions i líder de JuntsxCat Carles Puigdemont, i els diputats Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/delegacio-generalitat-brusselles-puigdemont_232185_102.html