25 de gener del 2018

Compromís plantarà a Rajoy en la inauguració de l’AVE més lent que el Talgo València - Castelló. Tren inagural aturat 20 minuts, deixant pas a un rodalies, perquè la línia vella està saturada. v.2 amb esquemes i memòria històrica afegits.L'AVE inagural ha estat avançat per un Rodalies, i a més ha arribat 20 minuts en retard. Amb el Pres. Rajoy dins el tren. En arribar, Rajoy ha parlat de bitllets d'avió venuts enlloc dels de tren... Gloriós.


Foto de Vilaweb.

La coalició considera que és 'una burla que es vengui com a alta velocitat' 

19.01.2018 
Compromís ha anunciat que cap dels seus càrrecs participarà en l’acte d’inauguració del ‘suposat’ AVE entre Madrid-Castelló del pròxim dilluns i que comptarà amb la presència del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. La coalició ha declinat així la invitació i ‘plantarà’ al cap de l’executiu espanyol en considerar ‘una autèntica burla que s’estigui intentant vendre com a alta velocitat un servei que en realitat no ho és’.

La formació creu ‘una nova estafa la lentitud del suposat AVE entre Castelló i València enfront de connexions existents i l’encariment del servei enfront d’un altre més ràpid’. L’AVE connectarà les dos capitals en un temps de 42 a 50 minuts i el cost del bitllet ronda els 15 euros enfront dels 28 minuts que tarda el servei d’Euromed amb un cost d’aproximadament 10 euros, argumenten.

D’aquesta manera, ‘els representants de Compromís, estiguen o no en el Govern, no acudiran a l’acte inaugural per a seguir defenent als usuaris del servei de rodalia, que segueixen patint l’empitjorament del servei des que es van iniciar les obres d’aquest tram del corredor’, avancen a través d’un comunicat.

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha criticat l’actitud triomfalista del govern espanyol: ‘Que Rajoy vingui a celebrar l’arribada d’un tren més lent que el que tenim és una burla per a la gent de Castelló. La construcció del tercer fil ha generat que la rodalia sigui més lenta i tingui retards i cancel·lacions de serveis constantment. El fals AVE solament ha servit per a dibuixar una línia més en la web de Renfe però és una estafa per a la gent de Castelló’.

En aquesta mateixa línia s’ha referit el portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia: ‘L’AVE que arriba a la nostra ciutat és més car i més lent que els trens que ja circulaven. El govern espanyol ens va mentir primer amb els terminis i després amb l’arribada de l’alta velocitat que no s’ha produït. Només ens faltarà comprovar si es recuperen les línies del rodalies que van llevar o si també ens han mentit amb això’.
https://www.vilaweb.cat/noticies/compromis-plantara-a-rajoy-en-la-inauguracio-de-lave-a-castello/ 


.....

Rajoy inaugura un TGV València-Castelló que va més lent que el Talgo


El president espanyol, Mariano Rajoy, ha inaugurat el tram del TGV entre València i Castelló de la Plana. Tanmateix, tot i que els bitllets es vendran com a bitllets de tren de gran velocitat, no ho seran pas. Per a acabar-ho d’adobar, aquesta inversió arriba onze anys més tard de la data anunciada, que era el 2015. Aquest greuge ha despertat crítiques, com ara la de Josep Vicent Borira, secretari d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana:

Tampoc no n’està satisfet Joan Amorós, president de la Ferrmed, una associació internacional que treballa per la promoció d’un gran eix ferroviari de mercaderies Escandinàvia-Rin-Roine-Mediterrània Occidental. En declaracions a Catalunya Ràdio, Amorós ha dit: ‘Les prioritats, com sempre, són de caràcter radial en detriment de l’economia productiva.

 
 
     Eix ferroviari europeu que promou Fermed, entre el oriental i els paisos nòrdics, en dos esquemes de fa uns anys. NO hi ha manera que l'estat espanyol promogui aquest Eix. Seria de gran transcendència econòmica pel Pais Valencià i Catalunya. Però és clar, això implicaria connexió AVE entre la ciutat de València i Barcelona, un dels terrors del estat espanyol, un terror que tenen molt ben amagat. Fixis vosté que hi ha un tram de via única en aquestes vies d'ample hispànic, la més saturada i la pitjor mantinguda de l'estat, però és igual.(Imatge dels voltans del 2007. Res ha canviat en el tram de via única entre Vandellós i Tarragona en aquests 10 anys. Cuca de Llum)(Esquema antic, no actualitzat, dels pocs que mostren el tram de via única entre Vandellós i Tarragona, un veritable coll d'ampolla que impedeix el desenvolupament i el normal trànsit de passatgers i per soposat de mercaderies. Com el tram té un manteniment pèssim, de tan en tant hi ha accidents, és clar. Però NO es deixa publicar  TOTA  la veritat: que aquest fet és VOLUNTARI. Clicant sobre la imatge la podreu veure engrandida. Cal afegir que NO hi ha un AVE de passatgers ni mercaderies entre València ciutat i Tarragona-Barcelona, hi ha un Euromed. Tampoc hi ha connexió en avió des que Spanair va quebrar. La N II  té també un tram de via única. Aquest és un dels TERRORS DE L'ESTAT ESPANYOLS:  LA BONA CONNEXIÓ  VALÈNCIA - TARRAGONA - BARCELONA - GIRONA - FRONTERA. No surt mai explicitat als diaris, però és evident. Cuca de LLum)


Per què aquesta nova infrastructura és insatisfactòria? Per motius diversos, però la raó de fons és que s’hi ha aplicat una solució provisional per adaptar la via actual en comptes de construir una nova plataforma amb l’amplada internacional de les vies


(Aquesta imatge mostra un tram de via amn 3 carrils, la sol·lució "provisional" adoptada per fer arribar l'AVE a Castelló de la Plana des de València ciutat, en un tram de via ja saturat. Una manera de malgastar els nostres estalvis en forma d'impostos. Afegeixo uns esquemes  per  il·lustrar  el darrer nyap  i malgasto, dels molts que ens  fa  l'estat central. Cuca de LLum)


 
( Esquema de vies d'ample ibèric és ample que les vies d'ample internacional. Esquema de El Periodico. Cuca de LLum)

( Esquema de vies d'ample ibèric, que són amples, al que s'ha afegit un tercer rail per permetre el pas de trens d'ample internacional com els AVE, que és més estret. En vies així adaptades  els trens AVE roden una roda per la via d'ample ibèric, i l'altre roda camina en el rail d'ample internacional. AQUESTA és la sol·lució adoptada entreValència i Castelló, enlloc de fer una PLATAFORMA  D'AMPLE  EUROPEU  NOVA  DE  TRINCA, motiu pel qual, Compromís s'ha negat a anat a l'inaguració d'aquest tram i ha plantat el President Rajoy: ben fet!  Esquema de El Periodico. Cuca de LLum)Un tercer fil en comptes d’una nova plataforma 

La major part de les vies estratègiques de la península Ibèrica tenen una amplada de 1668 mil·límetres, 233 mil·límetres superior que l’amplada de via estàndard que hi ha a Europa. Així i tot, els TGV circulen sobre vies d’amplada estàndard per facilitar la connexió amb altres països europeus.En el tram València-Castelló de la Plana, en comptes de construir una plataforma nova amb l’amplada internacional, s’ha optat per una solució més econòmica: la instal·lació d’un tercer fil. És a dir, s’adapta la via per on ja circulen els trens de rodalia, regionals, Euromed i mercaderies, de manera que també hi pugui circular el TGV que anirà de Madrid a Castelló.

Congestió de la via

Inevitablement, aquesta ‘solució’ satura una via per on ja circulen molts altres trens, que es trobaran afectats per un de nou. És la primera volta que el mètode del tercer fil, pensat per a adaptar trams curts de via on és impossible de construir noves vies, es fa servir per a una distància tan àmplia i complexa.


Les obres del tercer fil ja van causar nombroses molèsties als usuaris de rodalia, que es van organitzar en una pàgina de Facebook. Respecte de la inauguració d’avui, la plataforma va escriure que Rajoy i el ministre Íñigo de la Serna venien ‘a fer-se una fotografia a Castelló’ i d’ací vénen –diuen– els problemes d’aquestes darreres setmanes: ‘Calia preparar-ho tot per a la gran data.’

Segons que ha dit Josep Vicent Boira en un comunicat, el tercer fil no ha tingut mai el propòsit d’assolir l’alta velocitat: ‘És impossible el pas a altes velocitats en un tram saturat i antiquat i, per tant, tan sols ofereix una qualitat i un temps de transport propis del segle XX.’

El ministre de la Serna ja va anunciar a l’estiu la intenció de construir una nova plataforma per a resoldre la previsible congestió de la via. És previst que l’obra es liciti el 2019.

Només onze minuts més ràpid

De resultes d’aquests problemes, al tram València-Castelló de la Plana el TGV haurà de circular amb un límit de 160 km/h, menys de la meitat dels 350 km/h habitual dels TGV. Per això, segons que s’ha anunciat, el nou tren només escurçarà d’onze minuts l’oferta actual. A la web es pot veure com el trajecte, de 42 minuts, dura més estona que alguns Euromed o Talgo. Aquest fet ja ha estat denunciat a Twitter per molta gent, com ara Enric Morera, president de les Corts Valencianes, que hi ha adjuntat una captura de la web oficial.


https://www.vilaweb.cat/noticies/les-raons-per-les-quals-el-tgv-valencia-castello-no-ho-es-en-realitat/

.....


El TGV inaugural a Castelló queda aturat amb Rajoy dins i l’avança un tren de rodalia


22.01.2018  12:27 - Vilaweb

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha inaugurat avui el tram del TGV entre València i Castelló de la Plana. Les crítiques a la lentitud i al retard de la línia s’han vist justificades en el viatge inaugural en què hi havia el president espanyol mateix, acompanyat del president de la Generalitat, Ximo Puig, i d’altres alts càrrecs del Consell i del govern espanyol. En el trajecte de València a Castelló, el tren ha quedat aturat una bona estona, fins a vint minuts.......Noticia del  AVE del 2014 relacionada: