20 de gener del 2018

Ernest Maragall al ple de constitució del Parlament sorgit de les eleccions del 21- Decembre. Les 10 frases del seu breu discurs que han molestat al 155 (PSC, C's)*

Ernest Maragall, president de la Mesa de Edat, saludant a Roger Torrent,  nou President del Parlament.




*Les 10 frases d'Ernest Maragall que han molestat al 155 (PSC, C's)* - Era president de la Mesa d'Edat en el ple de constitució del Parlament. Ha fet un brevíssim però contundent discurs:
17 Gen 2018
1. "Hauria de dir també bon dia, president i Govern. Però no hi són. Uns a la presó i uns altres a l’exili".

2.
"Sento una acumulació d’indignació i una suma de raó i de raons d’aquesta Catalunya que no es rendeix i que no es resigna".

3.
"Sense aquestes eleccions imposades per l'Estat jo no hauria de ser aquí. Qui hauria de ser avui aquí són precisament els que no hi són".

4.
"Avui és un dia per mirar endavant però també per recordar d'on venim. És el primer cop que el ple de constitució d'una legislatura es celebra amb el banc del Govern buit".

5. [Sobre l'Estatut]
"El Parlament votava un acord basat en el respecte i la lleialtat, però aquella mà estesa també va ser rebutjada".

6.
"L'estat espanyol no en sap, ni en vol saber res, de reconciliació ni de sobiranies compartides. L'estat no sap guanyar, sap derrotar; no sap compartir, sap humiliar i castigar".

7.
"Nosaltres seguirem, hem après i coneixem bé les nostres forces. Sabem què podem esperar d'Europa. El vot del 21-D és la confirmació de l'1-O, és un bon mapa de la societat catalana d'avui, diversa i complexa".

8.
"L'1-O serà recordat com el dia que la ciutadania es va fer mestre del seu destí".

9.
"No abandonarem la via democràtica en el camí d'un projecte per a tots els catalans i catalanes, que ha de ser amb tots els ciutadans, un projecte de República, justícia, equitat i progrés".

10.
"Caldrà resistència i intel·ligència. La que caldrà per guanyar la llibertat de Junqueras, Sànchez i Forn, i accelerar el retorn dels exiliats. Aquest país serà sempre nostre. Visca Catalunya".

(No  he trobat com inserir el vídeo del discurs d'Ernest Maragall, però un deixo un extracte del que va dir, molt encertat. Cuca de Llum)

 ........


Mig miler de persones segueixen en directe a l’exterior del Parlament la sessió constitutiva


Els assistents han omplert de llaços grocs el perímetre del parc de la Ciutadella 




 Fotos d'Adrià Alsina Leal  (@AdriaAlsina)  Twitter

17.01.2018 
Unes 500 persones han respost a la crida de l’ANC per seguir en directe la sessió plenària de constitució del Parlament al tram final del passeig de Lluís Companys on s’ha instal·lat una pantalla gegant. Entre estelades, llaços grocs i crits de llibertat, els assistents han començat a arribar a quarts de 10 del matí carregats molts d’ells amb cadires per seguir còmodament la sessió. Abans de l’acte, a més, alguns assistents han omplert de llaços grocs bona part del perímetre del Parlament. En un ambient festiu, l’únic incident s’ha viscut quan una simpatitzant de Ciutadans que duia una pancarta ha estat escridassada per alguns assistents. 
El president de la Mesa d'Edat, Ernest Maragall, ha obert aquest dimecres el ple de constitució de la Cambra amb un discurs inicial molt contundent i poc habitual en jornades com aquesta.
Maragall ha iniciat la sessió constitutiva de la cambra catalana expressant la seva "accumulació d'indignació" pel fet que vuit diputats electes independentistes no puguin ser avui presents en estar "empresonats" o a l'"exili" a Bèlgica.
"Hauria de dir: 'Bon dia, president de la Generalitat i consellers', però tots no hi són. Alguns són a la presó i altres a l'exili". (Inici. De la resta del discurs ja n'heu llegit el resum)

https://www.vilaweb.cat/noticies/mig-miler-de-persones-segueixen-en-directe-a-lexterior-del-parlament-la-sessio-constitutiva-2/

http://percatalunya.cat/urgent-video-espectacular-discurs-dernest-maragall-durant-la-constitucio-la-mesa-del-parlament 

 ......