19 de febrer del 2018

La Fiscalia demana llibertat sota fiança per a Marta Rovira


Foto d'El Nacional


La Fiscalia demana llibertat sota fiança per a Marta Rovira

La secretaria general d'ERC ha declarat avui com a investigada en el Tribunal Suprem 

La Fiscalia ha demanat llibertat sota fiança per a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que aquest dilluns, 19 de febrer, ha declarat en el Tribunal Suprem per haver participat en les reunions de la cúpula independentista, i com a presumpta autora dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació. 

Rovira ha entrat a declarar a les 9.20 hores del matí, acompanyada d'una nombrosa representació del seu partit, Esquerra Republicana de Catalunya, però també entre aplaudiments de simpatitzants de Junts per Catalunya o el PDECat. Cal recordar que la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, també ha estat citada a declarar el mateix dilluns, però dues hores després, a les 11.00 del matí. 

En la seva declaració, la republicana ha sorprès tothom en confessar que en el seu moment va conèixer el full de ruta cap a la independència, i que fins i tot el va firmar en nom de la seva formació, Esquerra Republicana. 

La resolució de Llarena

El jutge Llarena va demanar el passat 11 de desembre a la Guàrdia Civil nombrosa informació per començar a instruir. Entre els informes sol·licitats, volia informació individualitzada dels membres de l'anomenat 'comitè estratègic per a la independència' i quin paper havien jugat en la consecució de la declaració d'independència. 

Així doncs, aquest informe de més de 500 pàgines va ser entregat al jutge el passat 15 de desembre, on apareixia el nom de Marta Rovira, entre altres. Segons la Guàrdia Civil, «tots van ser copartícips de dissenyar l'estratègia que havia de conduir a la independència, van dissenyar, orientar, dirigir i controla la implementació dels seus plans per la creació d'un estat sobirà, i van mobilitzar els recursos humans i materials necessaris». 

En la seva resolució, Pablo Llarena indicava que tots ells van «idear i conjuminar el procés de ruptura que s'investiga» i considera que van tenir un paper «destacat i principal». Tanmateix, apunta que han donat «suport polític a l'actuació parlamentària» per portar a terme la declaració d'independència»
https://catalunyadiari.com/politica/fiscalia-demana-llibertat-marta-rovira?bot=2


.........

"La secretaria general d'ERC ha estat citada a declarar en el Tribunal Suprem aquest dilluns"

(Ara encara no ha sortit del Tribunal Suprem. Ampliarem més tard la notícia)
https://catalunyadiari.com/politica/marta-rovira-confessa-davant-llarena-que-coneixia-full-ruta-independentista-que-firmar-nom-desquerra-republicana?bot=1


Notícia relacionada: