17 de març del 2018

15.03.2018 - La Guàrdia Civil entra a la Generalitat i a Òmnium per l’1-O

(La raó d'aquests escorcolls ha estat interpretada com una maniobra de distracció, una resposta al dur debat sobre les pensions que hi va haber al Congreso el dia abans: el PP en va sentir de tots colors, com és natural. Necessitaven tapar la portada del diaris amb un altre notícia. No pot ser la causa la manca d'informació, ja que la Generalitat està intervinguda del tot, ho saben tot tot. Recodem que l'economia de la Generalitat està intervinguda des del 20 d'octubre 2017, ara fa cinc mesos. Cuca de Llum)

Policia a la porta de la seu d'Omnium al carrer Diputació.


Operació de la Guàrdia Civil per l’1-O: han detingut el secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons, per malversació de fons públics. Agents escorcollen el seu domicili i li requereixen informació en relació amb l’anunci del referèndum. Molons ja havia hagut de declarar per aquesta campanya de publicitat.

La Guàrdia Civil també és al Palau de la Generalitat, perquè és on Molons té el despatx a la Conselleria de Presidència, tot i que de moment no han començat els registres.


Escorcolls també a Òmnium
Agents també es troben dins de l’entitat cultural Òmnium, on ja han començat els escorcolls per trobar informació sobre aquest cas. Uns 7 agents estan demanant documents econòmics, relacionats sobretot amb subvencions de la Generalitat, i tenen ordre de revisar el correu dels 70 treballadors de l’entitat.

Els agents han deixat sortir alguns dels treballadors que tenien sota custòdia i han hagut de deixar els telèfons a l’entitat. Segons Òmnium, inicialment hi havia 7 treballadors retinguts en una sala i algun membre de la direcció de l’entitat. De moment informen que no s’ha entrat a cap domicili particular de cap membre de la junta nacional. 

L’operació està dirigida pel jutjat d’instrucció número 13, que investiga l’organització i les despeses del referèndum, i es troba sota secret de sumari.