9 de març del 2018

Catalunya viu les manifestacions feministes més multitudinàries en un 8M


En el fons és reconèixer que cal cedir poder, que és de justícia fer-ho i ja no es pot fer més el ronso, aiii!!!

Quan els que fan cap  a la feina demanaran idees a les propies dones per facilitar nous perfils de tasques que es puguin fer amb menys hores o d'horari flexible??  ...ni tan sols s'els hi ha acudit!!!

En dic una, però m'en deixo tantes al tinter... 

Catalunya viu les manifestacions feministes més multitudinàries en un 8M

 

Unes 200.000 persones omplen els carrers de Barcelona, segons la Guàrdia Urbana

El 8 de març del 2018 prometia ser impactant. La mobilització es coïa els dies previs amb crides que han anat interpel·lant cada cop més persones i les sensacions que s'ensumaven s'han materialitzat a la tarda amb manifestacions com aquesta de Barcelona.
La plaça del Cinc d'Oros, a la confluència de la Diagonal amb el Passeig de Gràcia, s'ha omplert a les set del vespre per la manifestació d'aquest 8 de març a Barcelona. Les persones que hi participen han baixat tot el Passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya, on s'ha llegit un manifest a càrrec d'Anna Alarcón, Nausicaa Bonnín, Gemma Humet i Mari Pau Pigem, Yolanda Sey i Kathy Sey, de les Sey Sisters..
La manifestació ha baixat des de la Diagonal pel Passeig de Gràcia fins la Plaça Catalunya

 També hi ha hagut resposta a tots els racons del país. A Lleida s'ha fet una marxa per la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes que ha començat a la plaça Ricard Vinyes i ha fet un recorregut que s'havia previst per l'eix comercial, però la gran afluència de gent ha obligat a desviar la marxa per un recorregut alternatiu. S'han aplegat entre 3.000 i 6.000 persones, segons les fonts, que han acabat la marxa a la plaça de Sant Joan.

A Tarragona, s'ha començat a omplir la plaça Imperial Tarraco poc abans de les set de la tarda com a resposta a la convocatòria del col·lectiu feminista i anticapitalista 8M del Camp de Tarragona. La marxa ha aplegat més de 5.000 persones i discorre fins a la plaça de la Font, on s'ha de llegir un manifest i aixecar un pilar de quatre format per dones castelleres.

 8M a Girona, castell a la plaça del Vi.

A banda de les capitals de demarcació, moltes capitals de comarca també estan secundant la crida a la vaga feminista. És el cas de Badalona o Vilafranca, la capital de l'Alt Penedès, que ha projectat un màping a la façana de l'ajuntament amb el color violeta.
http://www.ccma.cat/324/el-8m-omple-de-feminisme-els-carrers-de-catalunya/noticia/2842829/