9 de març del 2018

9.03.2018 - Torrent ajorna el ple d’investidura fins que el Tribunal d’Estrasburg es pronunciï sobre el recurs de SànchezEl president del parlament esperarà que resolgui sobre el recurs de Jordi Sànchez 

Roger Torrent, President del Parlament.
Foto:Vilaweb 

09.03.2018   20:53
El president del parlament, Roger Torrent, ja ajornat el ple d’investidura convocat per dilluns a l’espera que el Tribunal d’Estrasburg es pronunciï sobre el recurs que presentarà la defensa de Jordi Sànchez. Demanarà mesures cautelars contra la decisió del Tribunal Suprem espanyol de mantenir-lo empresonat i d’impedir-li així assistir al ple.

Torrent ja va anunciar que, esgotada la via interna de la justícia espanyola, seria necessari recórrer a instàncies internacionals per a preservar els drets de Jordi Sànchez a sotmetre’s al debat d’investidura. Fonts de JxCat han afirmat que estan d’acord amb la decisió de Torrent per a poder desenvolupar l’estratègia de defensa a Estrasburg.

El president ha ajornat el ple després que la defensa de Sànchez li hagi comunicat que presentarà la demanda el proper dilluns 12 de març a les vuit del matí, ja que quan ha rebut la notificació del Suprem havia finalitzat el termini per fer-ho aquesta setmana. La demanda de mesures cautelars davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans (article 39 del Reglament TEDH) està reservada per casos molt específics en què es pot produir un dany irreparable. En aquest cas, es podria vulnerar el dret a la participació política de Sánchez, en tant que és un diputat electe i ha de poder ser escollit president si així ho decideix una majoria.
........


Sànchez presentarà dilluns davant del TEDH una demanda per a garantir el dret a sotmetre’s a la investidura

La defensa del candidat a la investidura vol deixar constància que la resolució del Suprem 'no ha estat notificada fins a les 16:35 minuts d'avui', un cop el TEDH ja estava tancat 


Jordi Sanchez, candidat de JuntsxCat a la Presidència de la Generalitat en substitució de Carles Puigdemont. El Pres. Puigdemont no pot ser investit per les condicions incomplibles que el Gobierno de España posa, no volen que sigui President de cap manera. Foto:Vilaweb


09.03.2018  18:21
La defensa de Jordi Sànchez presentarà dilluns que ve una demanda de mesures cautelars davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg (TEDH) per a garantir el dret a sotmetre’s a la investidura. Així ho han confirmat fonts de la defensa de Sànchez, que han indicat que la demanda es presentarà a les vuit del matí, ja que el TEDH no obrirà les seves portes fins a aquella hora des d’aquest divendres a les quatre de la tarda. D’aquesta manera, la defensa de Sànchez vol deixar constància que la resolució del Tribunal Suprem en què ha denegat el permís al número dos de JxCat per assistir al ple d’investidura de dilluns ‘no ha estat notificada fins a les 16:35 minuts d’avui, un cop el TEDH es trobava ja tancat’.

El jutge Pablo Llarena ha denegat aquest divendres la llibertat provisional i el permís de sortida puntual que havia sol·licitat la defensa de Jordi Sànchez, que no podrà ser present al Parlament de Catalunya el pròxim dilluns, data fixada per al ple en què havia de ser proclamat president de la Generalitat.

El magistrat ha resolt les dues peticions de cop en una interlocutòria de 27 pàgines que ha emès després de rebre l’escrit de la Fiscalia, però sense esperar a rebre els de l’Advocat de l’Estat i VOX. Basa la seva decisió en el ‘risc de reiteració delictiva’ pel fet que els delictes que està investigant es van cometre –diu- ‘mitjançant actuacions legislatives i executives clarament il·legals’ que van ‘desatendre de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals’.Notícies relacionades:
>>  El Suprem impedeix que Jordi Sànchez assisteixi dilluns al ple d’investidura

 
 
>> El TC denega l’excarceració a Jordi Sànchez per la investidura