27 de març del 2018

Van avisar a la policia danesa que Puigdemont era al seu país, però no el va detenir



El govern danès estudiarà si agents secrets espanyols han actuat sense permís a Dinamarca 

27.03.2018
La policia danesa ha informat de manera oficial que diumenge sabia que el president Puigdemont era a Dinamarca. Segons que explica el principal diari danès, Politiken, la policia alemanya va notificar a la danesa que Puigdemont circulava en cotxe camí d’Alemanya. Així ho ha confirmat el cap de la policia, Svend Larsen.

‘Cap a les 10.50  de diumenge la policia danesa va obtenir informació més precisa de l’alemanya sobre un cotxe en el qual viatjava Puigdemont’, han explicat fonts de la policia danesa a l’agència ACN. Però han dit que cap a les onze del matí el cotxe ja havia deixat Dinamarca.

La Llista Verda-Roja, que té catorze diputats al parlament, ja ha reclamat informació oficial del govern per saber si els serveis secrets espanyols havien actuat a Dinamarca i, si fos així, amb el permís de qui. El ministre Søren Papen Poulsen ha dit que no tenia prou coneixements per respondre, però s’ha compromès a investigar l’actuació de possibles agents espanyols en el seu país.

Hi ha malestar a Dinamarca amb l’actitud del govern espanyol. El diari Jyllands Posten, el que més ha seguit el procés català en aquest país, fa una crítica molt dura per la sospita de manca de separació de poders a Espanya. Mai fins ara havia qüestionat que Espanya fos un estat de dret.  I tot i que deixa clara la posició contrària a la independència de Catalunya i que és crític amb Puigdemont, en aquest editorial d’avui diu: ‘Cal preguntar-se si Espanya és un Estat de dret com cal. És com si hi hagués una agenda comuna entre govern i tribunals per perseguir els catalans. La sospita hi és, i això mai no és bo.’