5 d’abril del 2018

05.04.2018 - La justícia alemanya deixa Puigdemont en llibertat i descarta el delicte de rebel·lió




05.04.2018
Carles Puigdemont quedarà en llibertat sota fiança després que la justícia alemanya hagi descartat el delicte de rebel·lió en la petició d'extradició que va fer Espanya.

L'Audiència de Schleswig-Holstein ha admès que es pot estudiar l'extradició de Puigdemont per un delicte de malversació, però no pas pel de rebel·lió, com també va demanar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Amb aquesta decisió, Puigdemont podrà sortir de la presó, previ pagament d'una fiança de 75.000 euros, mentre l'Audiència n'estudia l'extradició.

La justícia alemanya també dictamina que no té motius per creure que hi ha risc que Puigdemont sigui "perseguit" a Espanya. 

(Notícia preliminar, serà ampliada) 
http://www.ccma.cat/324/la-justicia-alemanya-deixa-puigdemont-en-llibertat-i-descarta-el-delicte-de-rebellio/noticia/2848507/#

Vilaweb: 
 ...La justícia alemanya ha decidit de deixar en llibertat sota a fiança de 75.000 euros el president de la Generalitat Carles Puigdemont i descarta el delicte de rebel·lió, segons que ha pogut confirmar VilaWeb. Ara s’obre el període per estudiar si hi ha raons per acusar-lo de malversació. L’entorn de Puigdemont prepara la tramitació de la fiança, que obligarà Puigdemont a quedar-se a Alemanya fins que no es resolgui la situació.
 https://www.vilaweb.cat/noticies/la-justicia-alemanya-posa-en-llibertat-puigdemont-i-descarta-el-delicte-de-rebellio/ 


Catalunya Nord, "L'Independant":