1 de maig del 2018

26.04 a l'01.05.2018 - Presumpta violació grupal als Sanfermines amb sentència "light". Manifestacions indignadíssimes. Seqüel.les: cap repensar lleis, jutges, criteris, educació, películes... Recull de notícies.


>> 26.04.2018 - La víctima de la Manada recorrerà la sentència>> Divendres, 27 d'abril de 2018 - La fiscalia de Navarra recorre la sentència de La Manada
( Cap sentència judicial ha tingut unes manifestacions amb tanta gent al carrer com aquesta, -excepte els empresonaments dels Jordis i dels consellers catalans-. Una onada transversal d'indignació ha fet saltar del silló a tanta gent, gràcies a Déu. Recòrrer és un gest, per ara només un gest, l'acció mínima que poden fer. Cuca de Llum)

 
L'Associació de Fiscals (AF) critica la "desproporcionada" resposta contra els magistrats de l'Audiència de Navarra per la sentència als cinc integrants de la Manada, amb manifestacions de "menyspreu" i "mancades de rigor".
(Ja es veu que ses senyories fiscals estan a la perifèria del problema... no hi han entrat encara. Ni tan sols han pensat quins sentiments tindrien ells si la víctima fos la seva filla. Cuca de Llum)


>>  28.04.2018 - El missatge solidari d'una monja de clausura a la víctima de la Manada
El convent de les Carmelites Descalces d’Hondarribia (Guipúscoa) ... a un sentit missatge de solidaritat a la víctima de la Manada.
Per mitjà de Facebook, la germana Patricia Noya:
>> Catalá afirma que el jutge del vot particular de 'La Manada' "té un problema i tothom ho sap"

Barcelona. Dilluns, 30 d'abril de 2018
Si no n'hi havia prou amb l'onada de protestes, crítiques i indignació que ha generat la sentència de La Manada, que considera la violació grupal com un abús i no com una violació, el ministre de justícia Rafael Catalá ha encès encara més el debat quan aquest matí ha dit que el jutge que va emetre un vot particular a favor de l'absolució dels acusats, Ricardo González "té un problema singular" i "tothom ho sap".
En una entrevista a la COPE ha dit que el "sorprèn" que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no hagi actuat "preventivament". "Em sorprèn, sobretot entre els membres de la carrera que coneixen el cas, que quan tothom sap que una persona té un problema i té una situació singular, el Consell no actuï i després hi hagi resultats singulars. Això es podria haver evitat", ha dit. 
El ministre ha explicat que aquest jutge té “alguns expedients” i “algun problema”, tot i que ha afirmat que no se'n pot demanar la inhabilitació sense tenir més dades. "La tasca del Consell és assegurar que qui exerceix la jurisdicció està en ple exercici de les seves facultats", ha afirmat.
Catalá ha reconegut que no coneix aquest jutge personalment, però ha insistit que "tothom ho sap" i ha afegit que tot i que hi ha 5.400 jutges que són magnífics professionals, "com en totes les corporacions, hi ha algunes persones que tenen dificultats".

Crític amb el vot particular
El ministre ha criticat el vot particular que va emetre aquest magistrat de l’Audiència Provincial de Navarra que demanava l’absolució, perquè al seu parer la víctima va accedir a mantenir relacions amb els nois.

Catalá assegura que "una sentència de 340 folis no pot tenir 200 folis de vot particular amb expressions molt inadequades, que és el que jo crec que ha generat l'enrenou social”. El text al qual es refereix assegura que en el vídeos gravats pels acusats només s’observa cinc homes i una dona practicant “actes sexuals en un ambient de gresca i alegria”.

El ministre ha explicat que ha encomanat a un grup d'experts una valoració sobre una possible revisió del Codi Penal pel que fa a la tipificació dels delictes contra la llibertat sexual. "Necessitaran el seu temps, es reuniran les hores que calguin i faran una proposta que els grups polítics valorarem". Pel ministre no es tracta de reaccionar "en calent".
https://www.elnacional.cat/ca/societat/catala-manada-tothom-jutge-problema-singular_263505_102.html >> 30.04.2018 - Les associacions de jutges i fiscals demanen la dimissió de Catalá


>>  01.05.2018 - Insòlit, demanen cessar al ministre de Justícia, - que ja va ser reprobat al Congreso-.


 (No tinc paraules per descriure tanta indignació. En resum, les dones estem, segons els jutges, al servei dels homes: no som persona, som una cosa, el nostre patiment no existeix es veu. Què s'han pensat??? M'és molt difícil trobar paraules sense caure en algun extrem. Potser d'aquí uns dies en trobo de més encertades que les d'avui.

Pensant de manera general, l'home té el poder i el vol mantenir, de cedir drets adquirits ni parlar.ne.

De cop es posa de manifest la feinada que hi ha per fer a tots nivells per capgirar no una mentalitat, no, sino encara pitjor: una cultura! Revisió de com s'explica el respecte a les dones a l'escola, si és que s'explica. Revisió a la visió que llegim de la nostra pròpia societat a les películes - la dona sempre és la que cau, la que té casi sempre càrrecs subalterns, la que troba la serp, la dèbil, la que fa soroll en un moment clau... No agotaré el tema, no, apunteu vosaltres els vostres pensaments que tot suma i tota pedra fa paret. Cuca de Llum)