1 de juny del 2018

Catalunya celebra l’Any Carles Fages de Climent

Imatge de Sàpiens




Oració al Crist de la tramuntana

Braços en creu damunt la pia fusta
Senyor, empareu la closa i el sembrat,
doneu el verd exacte al nostre prat
i mesureu la tramuntana justa
que eixugui l'herba i no espolsi el blat.




Quan es compleixen 50 anys de la seva mort, diversos municipis catalans acullen activitats per donar a conèixer l'obra de l'escriptor empordanès


Poeta, narrador, dramaturg, articulista i traductor, Carles Fages de Climent és una figura que no ha rebut tant reconeixement com d’altres autors de la literatura catalana. Nascut a Figueres el 1924, amb només 22 anys Fages va guanyar el premi extraordinari als Jocs Florals de Barcelona, i el 1958 va aconseguir el Premi Ciutat de Barcelona. La seva obra, amb la influència del seu bon amic Eugeni d’Ors i els noucentistes, es caracteritza per la combinació de les fonts clàssiques i les tradicionals. Els seus últims anys de vida els va viure a cavall entre la seva Figueres natal i Castelló d’Empúries, d’on era la seva família materna i on es troba la casa pairal Climent. 

Amb motiu del cinquantè aniversari de la seva mort, i per donar-li la importància que es mereix, diversos municipis catalans acolliran activitats sobre Fages, autor d'obres com 'Els meus difunts', 'Auca de mi mateix', 'Segon recull d'epigrames' o 'Balada del Sabater d'Ordis'. Així, des del maig fins a l’octubre, se celebraran activitats com exposicions, festivals i premis literaris, activitats culturals, taules rodones, visites guiades i lectures de textos de l’autor. A més, al llarg de l'any està prevista la catalogació, digitalització i exposició del fons de l'escriptor, que va morir a Figueres el 1968.

Per a més informació, visiteu el web de l’Any Carles Fages de Climent i al blog 'Compartim l'univers Fages de Climent'.