1 de juny del 2018

01.06.2018 - La fiscalia alemanya presenta una nova sol·licitud d’extradició per a Puigdemont

 Carles Puigdemont. Foto, Vilaweb

El tribunal de Schleswig-Holstein ha admès a tràmit la sol·licitud i, per tant, es retarda la decisió definitiva sobre Puigdemont 

La fiscalia alemanya ha presentat una nova sol·licitud d’extradició per rebel·lió i malversació de fons públics que retarda la decisió definitiva del tribunal de Schleswig-Holstein sobre Carles Puigdemont. A més, ha tornat a demanar el seu ingrés a la presó en considerar que hi ha risc de fugida.

El tribunal ha admès a tràmit la sol·licitud en estar presentada dins del termini habilitat i ara estudiarà quina decisió pren. El 22 de maig, el tribunal alemany va tornar a refusar d’empresonar a Puigdemont i també l’extradició per rebel·lió.

En conèixer la notícia, JxCat ha volgut expressar la seva ‘confiança en la justícia alemanya’ i manté la seguretat que els jutges no extradiran el seu líder. La formació ha recordat que ‘la justícia alemanya en dues ocasions ha deixat clar que no hi veu rebel·lió ni sedició, i ha posat en dubte les acusacions de malversació’. JxCat ha afegit que el tribunal encara no s’hi ha pronunciat i que només demana l’extradició la Fiscalia, cosa que creu que ‘era d’esperar perquè ja estava fora de termini per presentar l’informe’.

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-fiscalia-alemanya-presenta-una-nova-sollicitud-dextradicio-per-a-puigdemont/