14 de febrer del 2021

Eleccions al Parlament 14.02.2021, resultats. Premsa internacional.


 


 


 

El vot del 52% de la població ha estat per partits independentistes,  i d'això en resulta els 74 diputats obtinguts entre totes les formacions pro independència.

 ...........

La premsa internacional destaca l’ampliació de la majoria independentista

El Nacional. Foto: Efe                                    Barcelona. Diumenge, 14 de febrer de 2021.

... “Els independentistes podran seguir governant sols a Catalunya”, diu el diari progressista portuguès Publico. El britànic The Guardian, de la mateixa tendència, titula amb més prudència i el mateix argument: “els separatistes mantenen la majoria” i remarca que superen el 50% dels vots. El diari liberal alemany Süddeutsche Zeitung també ho destaca: “els partits separatistes han guanyat la majoria dels escons” i conclou que “això mantindria l’antiga confrontació amb la resta del país, que no vol atorgar la independència a Catalunya”. El setmanari Der Spiegel, el més influent d’Alemanya, diu: “Els separatistes aconsegueixen la majoria a les eleccions de Catalunya”. Bloomberg detalla que "el partit socialista té 33 escons i el major nombre de vots, però serà superyat pel bloc independentista".
 

Ràdio France International, si fa no fa: “Els partits separatistes catalans reforcen la majoria absoluta al Parlament”. “Els partits independentistes catalans són els guanyadors de les eleccions autonòmiques celebrades aquest diumenge, segons les projeccions de la ràdio i la televisió públiques espanyoles”, diu la informació de la Radiotelevisió pública belga. “Els separatistes reforcen la majoria al Parlament”, titula el diari suís Le Temps.

L’agència nord-americana Associated Press, la més gran del món, fa un titular combinat: “Els separatistes augmenten la majoria a Catalunya malgrat la victòria socialista”. El pronòstic d’AP: “un parlament més fragmentat i més radical”, tant per l’entrada de Vox com pel creixement de la CUP. “Les forces pro-secessió necessitaran la imprevisible CUP per formar una majoria de govern”, afegeix. L’agència britànica Reuters també obre la seva informació amb l’ampliació de la majoria independentista i també la italiana Ansa: “Catalunya: les forces independentistes cap a la majoria absoluta”.



Agències internacionals: les eleccions examinen la força de l'independentisme

Antoni Maria Piqué.  Foto: Sergi Rugrand
Barcelona. Diumenge, 14 de febrer de 2021.