16 de març del 2021

Tenir criteri propi, personalitat, un repte, l' exemple del Pres. Quim Torra



 

 Torra, en definitiva, hi explica (al seu llibre acabat de publicar) coses que, efectivament, no sol dir un president. Sobre el funcionament intern d’aquesta gran màquina que és la Generalitat, però també sobre ell mateix. I quant a això sobta constatar que de seguida s’ha començat a fer rodar una perversa bola mediàtica a partir d’algunes de les coses que hi diu. Que si plorava, que si es va trencar, que si parlava amb un psicòleg… El FAQS de TV3 de dissabte va tenir alguns moments molt lamentables i truculents respecte d’això. Que, tanmateix i paradoxalment, refermaven i posaven en relleu la crua veritat que Torra explica en aquest volum: que hi ha, en aquest cas a Catalunya, un sistema de poder tancat, professionalitzat, que refusa que la gent tinga criteri propi, personalitat, que sospita de tothom qui vinga de fora del sottogoverno i que necessita ridiculitzar i impedir l’exercici de la política per no professionals.

 (...)

 El primer gran xoc polític, per exemple, aquell confinament de Catalunya que Torra va demanar el 13 de març de 2020, Pedro Sánchez el va acabar implantant el 25 d’octubre. Sí, el mateix Pedro Sánchez que havia respost a la demanda inicial dient aquella estupidesa que el virus no entenia en fronteres. Ara, la qüestió és que el 13 de març al Principat hi havia 6 morts i el 25 d’octubre, 13.819.

 (...)

 El pas del president Torra per la Generalitat ha servit per a deixar clar, i lamentablement ell n’és l’exemple vivent i ho pot explicar millor que ningú, que l’autonomia no serveix, perquè ja no és capaç de garantir el benestar dels ciutadans. I que la dependència de Catalunya –ep! i del País Valencià, i de les Illes, i de qui siga– respecte d’Espanya és el principal problema que tenim com a societat

 (...)

 Diuen que aquesta setmana serà, sembla, decisiva per a formar un nou govern de la Generalitat. I tot fa pensar que, pel vot de la ciutadania però també per les decisions polítiques dels partits, ens trobarem que al capdavant del govern de la Generalitat hi haurà precisament les persones que van merèixer els elogis públics del secretari d’estat per a les Administracions Territorials, del PP, Roberto Bermúdez de Castro, per “haver col·laborat activament” en la implantació del 155 als departaments de la Generalitat “sense tenir l’obligació de fer-ho”. I ara encaixeu també ací el perquè d’aquest esport tan poc innocent d’atacar Quim Torra.

https://www.vilaweb.cat/noticies/aquest-esport-poc-innocent-datacar-quim-torra/

 

 (Abans de que el proper govern de la Generalitat sigui nomenat, JA sabem que són col.laboracionistes !!!  Cuca de Llum)