5 de maig del 2021

La fiscalia al.lega "indefensió" i demana repetir el judici dels síndics amb jutge nou. (inversemblant recurs, sembla d'humor negre)Dur recurs d’apel·lació davant l’Audiència de Barcelona

 

 
30.04.2021 - El Món

La fiscalia va a totes contra els síndics del referèndum del primer d’octubre. Després de la sentència absolutòria Del jutjat penal número 11 de Barcelona, el ministeri públic ha presentat un duríssim recurs davant de l’Audiència de Barcelona. L’escrit, al que ha tingut accés El Món, la fiscalia demana la nul·litat de les actuacions i del judici així que se repeteixi la vista amb un nou jutge. En 17 planes, el ministeri públic carrega els neulers contra la jutge per haver causat “indefensió”  al fiscal i només tenir present la “versió dels fets dels encausats”. De fet, la fiscal acusa la jutge de no ser imparcial.

En aquesta línia, el fiscal entèn que no s’ha valorat la prova admesa. Un extrem que entra en contradicció amb el mateix posicionament de la fiscalia durant el judici que no va demanar incorporar una sèrie de resolucions del Tribunal Constitucional com a prova documental. Fins i tot, acusa la jutje de no haver observat aquesta documental tot i el seu nomenament sobrevingut. De fet, en segona instància el fiscal demana valorar de nou una prova que contradiu el seu mateix relat dels fets exposat en la vista oral. Així retreu que compri “sense fissures” la versió dels cinc síndics encausats. 
 
Així mateix, acusa la jutgessa d’interpretar erròniament el precepte legal de la desobediència i manca de contradicció dels fets provats. Un extrem que les defenses neguen perquè precisament, encara que no hi hagués resposta per part dels acusats, hi va haver contradicció i correspon a la jutge valorar o no la seva importància. En tot cas, el ministeri públic no està per orgues i reclama als magistrats de l’Audiència repetir el judici amb un nou jutge “imparcial”.
 


NOTÍCIES  RELACIONADES:
 
La notícia sobre l'absolució dels síndics de l'1-Oct 2017 és aquesta primera:
>>  (03.03.2021) El judici inversemblant als síndics de l’1-Oct.2017 -  A l'endemà han quedat absolts, per fi

 >>  Europa no sap com són els jutges espanyols