19 de juny del 2021

Ciuró, consellera de Justícia de la Generalitat: “Si d’una banda indulten 9 presos i de l’altra arruïnen a Mas-Colell, estem en el mateix”

 

 
Descarta la possibilitat d'obrir les presons dient que "hi ha gent que també diu que la Terra és plana"
 
 
La nova consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, ha criticat aquest dissabte: “Si d’una banda indulten 9 presos i d’altra arruïnen a Andreu Mas-Colell o en dos anys dicten la presó des del jutjat número 13, estem en el mateix “.

 

En una entrevista a La Vanguardia ha afirmat que “la repressió és un problema afegit a la taula de diàleg. Hi ha 3.000 persones represaliades que poden tenir sentències molt dures”.

 
També ha dit que s’ha emplaçat per telèfon amb el ministre de Justícia espanyol per parlar més endavant, i també s’ha compromès a una breu trobada inicial amb el president del TSJC: “La intenció és col·laborar amb el fiscal, el TSJC i totes les instàncies judicials “.
 
Sobre les peticions d’obrir les presons que havia rebut la seva antecessora Ester Capella per part de persones que deien que podia fer-ho, ha respost que “hi ha gent que també diu que la Terra és plana”.
 
 
Al preguntar-li si mantindrà al secretari de mesures penals –encarregat de presons–, Armand Calderó (ERC), ha respost que no vol precipitar-se, sinó veure primer com està la situació de les presons, i ha afegit que ella treballa “per recuperar la Direcció General de Presons, que en el seu moment es va suprimir “.
 
https://elmon.cat/politica/ciuro-si-duna-banda-indulten-9-presos-i-de-laltra-arruinen-a-mas-colell-estem-en-el-mateix-269240/