1 de desembre del 2021

Som Escola convoca una gran mobilització en defensa del model d’escola catalana

 


 

La plataforma unitària Som Escola convoca una mobilització transversal el 18 de desembre a l'Arc de Triomf de Barcelona

 

 

La plataforma unitària Som Escola s’ha reunit avui en sessió plenària per establir les principals accions en resposta a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que ordena que l’ensenyament a Catalunya sigui en castellà en almenys el 25% de les hores de docència.

 

Asseguren que la sentència és un nou intent d’agressió al model d’escola catalana i al seu enfocament pedagògic. Per això han decidit convocar una mobilització transversal el 18 de desembre a l’Arc de Triomf de Barcelona en defensa del model d’escola catalana.

 

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat que les entitats que conformen la plataforma s’han conjurat a “seguir actuant de manera determinada per defensar aquest gran consens de país que és l’escola catalana”. I ha afegit: “Si l’escola catalana rep aquests atacs del poder judicial des de fa vint anys és perquè saben que ataquen un model de cohesió social, de país, de vertebració d’una societat on el fet migratori és estructural i és motiu d’autoestima col·lectiva”
 
Des de l’entitat, que aglutina una quarantena d’entitats, han anunciat que hi haurà més accions prolongades al llarg del temps, però que primer han decidit convocar aquesta mobilització davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, qui va emetre la primera sentència, que després el tribunal espanyol va reafirmar.
 
També la portaveu de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, Pilar Gargallo, ha lamentat el nou intent d’agressió al model d’escola catalana i el seu enfocament pedagògic, i ha considerat intolerable la intrusió dels tribunals per regular el model i la política educativa del país. Així mateix, la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana, ha recordat que el model d’escola catalana compta amb més d’un 80% de suport. “La defensa de l’escola catalana no és només una qüestió dels mestres o del departament d’Educació, l’escola catalana és una eina de cohesió social i, per tant, no deixarem de continuar lluitant perquè aquest model de cohesió social es perdi” ha defensat Plana.
 

_