13 de febrer del 2022

Èxit de #MeridianaResisteix en el torcebraç del dret a la manifestació




 

Èxit de #MeridianaResisteix en el torcebraç del dret a la manifestació

 

12.02.2022  -  Bcn. - llibertat.cat

La convocatòria de #MeridianaResisteix ha guanyat el torcebraç tot i les d'unitats de la BRIMO i ARRO que han ocupat la cruïlla de la Meridiana amb Fabra i Puig per impedir el tall i manifestació que s'hi celebra des de l'octubre de 2019
 
 ...........

 

VÍDEOS] Una multitud desafia el govern català concentrant-se a la Meridiana


Interior vol que a partir d'avui els manifestants es concentrin a la placeta de davant de l'estació de Renfe de Sant Andreu Arenal

 
 

Una gran concentració de manifestants han desafiat aquest vespre el govern català i han tallat la Meridiana de Barcelona, el primer dia en què Interior deixava d’autoritzar el tall. És una de les poques protestes que ha persistit de manera continuada d’ençà de la sentència del Tribunal Suprem espanyol que va condemnar els presos polítics. Un dispositiu policíac, ha intentat d’impedir que els concentrats romanguessin en aquest tram de la concentració i s’han produït moments de tensió. Interior vol que es traslladin a la placeta de davant l’estació de Renfe de Sant Andreu Arenal, però que no tallin la circulació. A la convocatòria, també hi ha participat la presidenta del parlament, Laura Borràs.

Durant gairebé dues hores, els assistents han recitat proclames i càntics, s’han llegit uns parlaments de caràcter reivindicatiu i s’han lluït diverses pancartes on es podien llegir missatges com ‘Meridiana Resisteix’, ‘Independència’ o d’altres com ‘Són els nostres els que ens ajuden a mantenir-nos colonitzats’. Finalment, aquesta s’ha desconvocat passats dos quarts de deu del vespre, amb la voluntat de repetir-la demà, tot i no estar autoritzada en aquesta ubicació.

Arran d’aquesta decisió del Departament d’Interior, l’ANC ha decidit de convocar el tall de la Meridiana, que es fa a l’encreuament amb el passeig de Fabra i Puig. La mobilització s’afegeix a la concentració d’aquest migdia davant el parlament per l’aniversari de les eleccions en què l’independentisme va arribar al 52% del vot i la manca de resposta a la repressió que ha causat la inhabilitació del diputat Pau Juvillà.
Les xarxes socials s’han omplert de vídeos i imatges de ciutadans que han assistit a la convocatòria.
 ......
 
Comunicat del Consell en suport a Meridiana Resisteix
 Des del Consell per la República volem mostrar suport oficialment i pública al moviment de protesta ciutadana “Meridiana Resisteix”.

Davant la repressió continuada contra l’independentisme per part de l’estat espanyol, no podem fer altra cosa que protestar des dels carrers i les institucions perquè no hi ha res pitjor que normalitzar la repressió.

El poble de Catalunya, fart de viure en una democràcia defectuosa com l’espanyola, té dret a lluitar per una Catalunya lliure, sobirana, justa i republicana, on els drets fonamentals, com el dret a la llibertat d’expressió i manifestació siguin respectats sense més limitacions que aquelles que s’estableixen en la defensa dels drets humans.

La protesta de Meridiana resisteix representa els valors democràtics i de lluita en defensa dels drets civils i polítics als que el Consell per la República dona suport des de la institució republicana.

Davant la protesta pacífica per reivindicar el primer d’octubre, recordar la lluita per la independència i denunciar les sentències contra l’independentisme, els manifestants han rebut amenaces, agressions i contraconvocatòries per part de grups de l’extrema dreta que són del tot inacceptables.

Per aquests motius, donem ple suport a la manifestació del moviment “Meridiana Resisteix”, tot reclamant al Govern de la Generalitat de Catalunya que rectifiqui davant les últimes decisions i continuï garantint l’exercici a reunió i manifestació a la via pública, sempre en les condicions i horaris comunicats.

Alhora, animem a tots els ciutadans de Catalunya a fer costat a les convocatòries que des d’aquest moviment civil en defensa de les llibertats del poble de Catalunya es convoquin.

Davant les amenaces i la repressió cal desbordar-los democràticament.

 
 
__