10 de maig del 2022

Català a l'escola amb 25% de castellà.Això del TSJC és una imposició del poder espanyol i no té res a veure amb drets, ni amb convivència, ni encara menys amb pedagogia

 


 
Vicent Partal
Vicent Partal  -  09.05.2022
 
El TSJC va decidir ahir de collar més encara els grillons i va ordenar a la Generalitat de Catalunya que d’ací a quinze dies totes les escoles facen una assignatura troncal més en castellà. El text deixa clar, a més, que els és igual que els partits pacten el que vulguen perquè ells ja ordenaran què cal fer. Que ara mateix és imposar el 25% de castellà a l’escola.
 
 
La resposta catalana a aquest nou atac ha estat, per això mateix i novament, una resposta equivocada. És molt poc assenyat d’insistir a modificar la llei de política lingüística, si el TSJC ha deixat clar que amb això no n’hi ha prou. I encara vam sentir declaracions del govern, els partits i les entitats catalanes que parlaven de la raó pedagògica o invocaven la democràcia, la convivència o fins i tot els drets humans. Que tot això va a favor nostre no ho negaré pas, però és evident que als efectes del problema que tenim sobre la taula, tot aquest enfilall de declaracions i invocacions no serveix de res.
 
 
Perquè això no és una qüestió de tenir raó o no. Això és una qüestió d’imposar el poder espanyol sobre Catalunya. I el TSJC fa això: imposar el seu poder de manera brutal, un poder que ells saben perfectament que és incontestable si l’independentisme intenta transitar la via tancada de l’autonomisme constitucional, una via que no porta enlloc.

 

El TJSC, en definitiva, deixa clar qui mana i qui ha d’obeir. I exigeix que s’acabe la xarrameca. Els drets de les persones o els debats intel·lectuals ni els interessen ni els fan ni fred ni calor –i cometre més de cent vint faltes d’ortografia en un text de quinze pàgines hauria de ser-ne una demostració més que suficient. Especialment perquè és fàcil de constatar que ni una cosa tan elemental i diria que gairebé de bon gust no els importa gens: a ells això no els fa passar vergonya perquè són conscients que la seua missió és imposar el poder espanyol, no pas discutir-se amb ningú i encara menys escoltar raons. I val més que això ho entenguem tots i ho interioritzem i actuem en conseqüència. Que deixem de perdre el temps fent volar coloms.

 

 

__