27 de maig del 2022

El Tribunal Suprem espanyol rectifica i revisa ara l’indult als presos polítics

 

El Tribunal Suprem anuncia ara que tramitarà els recursos interposats pel PP, Ciutadans i Vox en contra els indults
 
VilaWeb
 
 
(La notícia arriba, és curiós, el mateix dia que el TJUE retorna cautelarment  la immunitat parlamentària pel seu escó a Edimburg al Pres. Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Cucadellum)
 
 
 
Redacció - Vilaweb - 24.05.2022
 
La sala del contenciós-administratiu del Tribunal Suprem espanyol ha rectificat i ha anunciat ara que revisarà l’indult als presos polítics concedits pel govern espanyol, en tant que tramitarà els recursos interposats pel PP, Ciutadans i Vox en contra.

 

Així ho ha decidit aquest migdia la secció cinquena de la sala per tres vots a dos, el mateix marge de votació amb què el passat 20 de gener acordà d’inadmetre els recursos per falta de legitimació dels demandants. Aquest canvi de parer del tribunal ha arribat a instàncies de la magistrada Inés Huerta, que a finals de gener es convertí en ponent de la secció cinquena de la sala després que la magistrada Ángeles Huet fos transferida a la secció primera. D’ençà de la seva arribada a la secció, Huerta –que s’ha mostrat en diverses ocasions partidària que els indults siguin sotmesos a control judicial– ha assumit la ponència dels recursos de reposició interposats contra el rebuig de les demandes del passat gener.

 

 El parer de Huerta és compartit pels magistrats Fernando Román i Wenceslao Olea, que ja van redactor un vot particular discrepant en la inadmissió de gener, tot advertint del suposat risc de crear “parcel·les d’immunitat” per al poder polític.
 
 
................
 
 
Dos  dies més tard: és interessant llegir les impressions de desconcert de l'advocat Xavier Melero, a l'entrevista següent:
 

Xavier Melero, ahir al seu despatx de Barcelona (Foto: Adiva Koenigsberg) 



..............


Més info respecte a aquesta  irregularitat:

 26.05.2022 - Vilaweb

Qui són els tres jutges afins al PP que poden fer tancar novament els presos polítics? 

 


Inés Huerta, Wenceslao Olea i Fernando Román, que han ascendit gràcies als tripijocs del PP, tenen el futur dels presos a les mans

Llegir tota la notícia a:



Annexe a 22 juny 2022: 
Jordi Cuixart, el president d'Omniun va ser empresonat 4 anys com com els Consellers del govern que va organitzar el referèndum de l'1-Octubre 2017, (com si fòra un polític, que mai jo ha estat). 
 
Va accedir com ells a la llibertat per un "indult revisable", figura jurídica inèdita al món mundial). L'indult va arribar, suposem, per pressions de la UE. 
 
Un cop al carrer i  després de deixar la direcció d'Omnium, ha marxat a viure a Suissa.

Molt agraïts per tot el que ha fet per nosaltres!  Desitgem que pugui tornar aviat.
 


___