13 de juny del 2022

Rebombori al Suprem per unes publicacions que acusen Llarena i Lesmes d’evasió fiscal

 
  
Vilaweb - 10.06.2022 - Redacció

El president del CGPJ ha fet arribar documentació a la fiscalia perquè investigui l'autor de les publicacions, l'ex-jutge Fernando Presencia 
 
VilaWeb

 

Preocupació al Tribunal Suprem espanyol per unes publicacions que acusen el jutge Pablo Llarena i el president del tribunal i del Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ), Carlos Lesmes, de tenir diners en paradisos fiscals. En aquest sentit, el president de la sala segona Suprem, Manuel Marchena, ha enviat un escrit al mateix Lesmes per comunicar-li la indignació dels magistrats de la sala penal davant d’unes imputacions que qualifiquen de radicalment falses i calumnioses.


Les informacions sobre la suposada evasió fiscal han estat publicades per l’Asociación Contra la Corrupción i en Defensa de l’Acció Pública (ACODAP), impulsada per l’ex-jutge Fernando Presencia, que ha estat inhabilitat per prevaricació pel Suprem per haver afavorit dos amics seus en causes judicials. De fet, les publicacions d’aquesta associació manquen de credibilitat perquè no han aportat cap mena de prova que corrobori les seves afirmacions.
 

El president del CGPJ ja ha fet arribar l’escrit de Marchena a la fiscalia perquè investigui i prengui les mesures legals necessàries en contra de l’ex-jutge.

 

En una de les publicacions, l’ACODAP afirma que el jutge Llarena ha estat denunciat perquè suposadament és el beneficiari de vuit dipòsits al VP Bank de Liechtenstein amb 250.000 euros cada un (dos milions en total). En una altra, assenyala que Lesmes té disset milions d’euros sense declarar fora de l’estat.

 

A la seva pàgina web hi ha més publicacions que ataquen d’altres figures importants de l’estat com ara la fiscal general, Dolores Delgado, l’ex-fiscal i actual magistrat del Suprem, Julián Sánchez Melgar, la directora del CNI, Esperanza Casteleiro, o l’ex-president José Luis Rodríguez Zapatero.

 

“En joc l’honorabilitat del Suprem”

Marchena, en el seu escrit, lamenta que les publicacions de l’ACODAP han estat rebotades per Twitter, Youtube i, fins i tot, s’ha intentat d’incloure-les en els perfils de Llarena i Lesmes a la Viquipèdia. A més, denuncia que l’associació forma part d’una estratègia per a generar informació falsa que pugui ser utilitzada per a denigrar les persones i les institucions que s’oposin a l’ex-jutge Presencia.

 

“Creiem que no tan sols està en joc l’honorabilitat d’uns magistrats que han complert sempre i continuaran complint amb els seus deures tributaris, sinó la integritat d’una de les sales del Tribunal Suprem que, com és sabut, inclou en el seu àmbit de competència el coneixement d’afers d’especial rellevància lligats, precisament, amb la lluita jurídica contra la corrupció”, continua l’escrit.


Finalment, Marchena també lamenta que Presencia es continua presentant i signant com a jutge, tot i que dues condemnes del Suprem li prohibeixen fer-ho.

 https://t.co/c4y0h5bQUQ
 
 
 
___