22 d’octubre del 2022

Aquest dissabte 22 oct a Salt: La Catosfera arrenca amb l'objectiu d'impulsar la creació de continguts en català

  


 

La 14a edició acaba aquest dissabte a Salt amb el final de gira del Tindercat, dos pòdcasts i l'espectacle d'humor 'La Rostida'
 
 
ACN
 
La Catosfera ha arrencat aquest dijous al matí amb una activitat dedicada als adolescents gironins amb l'objectiu de fomentar la creació de continguts a les xarxes en català. La programació ha arrencat amb un concurs virtual amb alumnes d'instituts per descobrir qui és "l'expert digital" de la Catosfera. A més s'ha fet un taller per ensenyar com retransmetre partides de videojocs a les xarxes en català. El director de la Catosfera, Joan Camp, ha comparat les primeres retransmissions esportives de Puyal amb les dels videojocs i ha animat als nous creadors a utilitzar la seva llengua per fer contingut. L'esdeveniment es tancarà aquest dissabte en un acte a la Mirona on hi haurà el final de gira del Tindercat i els assistents veuran com s'enregistren diversos podcasts.

Amb una clara vocació d'arribar al públic jove, aquest dijous ha arrencat la 14a edició de la Catosfera, el punt de trobada de la internet en català. Les activitats d'aquest dijous s'han concentrat en la creació de continguts en català per tal de fomentar aquesta llengua a les xarxes. El director de les jornades, Joan Camp, ha recordat que el debat de la creació de continguts en català que s'ha generat en l'últim any no deixava "cap altra opció" als organitzadors que concentrar-se "en el públic jove" i en el foment de la creació audiovisual en català.

La programació ha arrencat a l'auditori Josep Irla, que serà un any més la seu principal de les jornades. El creador de continguts i col·laborador de .Cat, Albert Roig, ha estat l'encarregat d'arrencar amb un concurs virtual amb alumnes d'instituts gironins. Cada un d'ells havia de fer servir el mòbil per respondre a diverses preguntes "sobre els coneixements digitals" que tenen els joves.

Taller d''e-games'

A partir del migdia, les jornades han explorat un dels continguts més consumits pel públic jove: els e-games. De la mà d'un equip lleidatà, els adolescents han participat en un taller de com fer retransmissions de jugades i com fer-ho en català. Camp ha incidit en què molta gent veu un moment "transcendental" quan Josep Maria Puyal va començar a retransmetre els partits del Barça en català a la ràdio. Ara, està totalment normalitzat sentir-ho en aquesta llengua.

En l'àmbit dels videjocs, el repte és el mateix: aconseguir que cada vegada més persones apostin per fer vídeos mostrant com juguen partides en català. En aquest sentit, Albert Roig ha recordat la seva experiència, quan va començar a fer continguts a les xarxes en castellà. Al cap d'un temps, però, va veure que se sentia "més còmode" fent-ho en català. "Potser la gent creu que pot arribar a més públic", recorda Roig, però assegura que cada persona ha de fer-ho amb la llengua que se senti més còmode.

Futur Fest a la Mirona de Salt

Les jornades sobre la internet en català tindran una clausura especial que es traslladarà a la sala de la Mirona. Camp ha afirmat que serà un espectacle que barrejarà "diversos formats" amb l'objectiu que el públic "passi una bona estona consumint continguts audiovisuals en català". Aquesta jornada, batejada com Futur Fest, també està enfocada al públic jove.

La cita més esperada del Futur Fest és el final de la gira del Tindercat, un projecte de tres joves emprenedors que ja ha aconseguit més de dos milions d'interaccions a Twitter. A més, el públic també podrà veure el nou format d'humor creat per Marc Sarrats i Manel Vidal, 'La Rostida', i el directe dels podcasts Berícid Sulfúric, guanyador del Premi Sonor a millor podcast de ficció, i 'Tardeo' de Ràdio Primavera Sound amb la col·laboració de Salsa Romesco de Bunyol TV.


https://www.racocatala.cat/noticia/57279/catosfera-arrenca-lobjectiu-dimpulsar-creacio-continguts-catala