22 de setembre del 2023

Castor: ACS haurà de tornar 210 milions que havia cobrat com a indemnització pel fiasco del projecte Castor

 


L'Audiència Nacional desestima el recurs i obliga la constructora de Florentino Pérez a retornar els diners
 
 

La constructora ACS haurà de retornar 210 milions d'euros que es va embutxacar com a indemnització pel fiasco del projecte Castor. Són diners públics que en el seu moment va donar-li el govern espanyol. 

Ara, però, l'Audiència Nacional ha desestimat un recurs presentat per les empreses promotores del magatzem de gas, situat davant la costa de l’Ebre i Castelló, i obliga la constructora de Florentino Pérez a retornar aquests diners.

La indemnització del PP de Rajoy

ACS haurà de tornar uns diners, 210 milions, que el govern espanyol del Partit Popular, amb Rajoy de president, es va afanyar a pagar per compensar el fiasco ara fa més de sis anys.


Tot plegat ve d’una sentència anterior del Tribunal Constitucional del 2017, on es va declarar inconstitucional el decret llei aprovat pel govern de Rajoy per indemnitzar les empreses promotores del magatzem de gas i compensar la renúncia al projecte per l’allau de terratrèmols.

Els diners per compensar l’ACS de Florentino Pérez i altres empreses els havien d’acabar pagant tots els consumidors de gas a través d’un recàrrec a les seves factures.

 

https://www.rac1.cat/economia/20230921/113700/acs-tornar-210-milions-indemnitzacio-fiasco-projecte-castor.html?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=economia&fbclid=IwAR0q2K2PRzMYegrXCZ1Qdq9_04ZOR8A2wdltmQ1GKoWU4bVx6I9pg1HYj_8