23 de desembre del 2007

Catalunya: Pujol, Rigol i Barrera reten homenatge al 'mestre' Josep Espar Ticó en el seu 80è aniversari

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i els expresidents del Parlament de Catalunya, Joan Rigol i Heribert Barrera, han estat només algunes de les personalitats que aquest dissabte a la tarda han assistit a l'homenatge d'un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya, del diari Avui i de la revista Cavall Fort, Josep Espar Ticó (Barcelona, 22 de desembre, 1927)

En una dedicatòria que ha escrit Pujol per a l'homenatjat, l'ha definit com a 'mestre de compromís', per 'la llavor que ha deixat plantada', pel 'capital polític que ha acumulat' i sobretot, pel seu 'capital ètic'.

Comentari: els noms esmentats a l´article son dels "molts honorables" allí presents. Però hi havia també molts "honorables": ex-consellers, ex-diputats, així com Artur Mas, el seu amic Mn. Ballarín ...i una pila de 300 persones entre amics, familiars i col.laboradors d´altres époques i d´ara - com de la Fundació Relleu o la "Plataforma Per un Bon Traçat del TGV". La celebració va tenir un caire amical i afectuós com es pot despendre de la nota de l´Avui - "capital ètic" va dir Pujol -.

A l´Avui del 22 dec. Mn Josep Ballarín li dedica un article resumit al parlament despres del dinar. Amb gran humor "Pep, en nom de tots els qui no som ningú et concedeixo la medalla d´or de Catalunya, no la de la Generalitat", tot i penjat.li al coll una gran medalla de cartro casolana penjada d´una cinta vermella, amb l´aire mig en broma mig en serio i el somriure general. (Es clar que tambe hi havia qui es moria de riure amb la facecia: "es com les comedies d´en Capri!" ). A la seva manera va "fer justícia". El Sr. Espar mereix molt mes la medalla que d´altres amb la Creu de Sant Jordi.

"S´estima més Catalunya que qualsevol partit"... "El nostre Pep es un pagesot dels ponents, amb el que la primera idea es la bona. No el podria entendre ningú del llevant que es malfia de la primera idea i tria l´última. La més repensada i assenyada, tan rumiada que sol arrivar tard... Al nostre Pep el cervell li va com una ambúrnia d´oli bullent, dia rere dia en surt amb una de nova, que sol ser la bona, encara que, per al seny, sembli utópica" ... "en Pep no va parar de rumiar.les".

L´expresident del Parlament Heribert Barrera parlá de la "creativitat, imaginació, perseverança i tenacitat d´en Josep Espar. Catalunya necesita persones amb aquestes qualitats per tirar el país endavant i no defalleixin devant les dificultats"
Des d´aquí, moltes moltes gràcies.

de: Avui http://www.avui.cat/article/cultura_comunicacio/16928/pujol/rigol/barrera/reten/homenatge/mestre/josep/espar/tico/e/aniversari.html