3 de maig del 2009

Junqueras diu que l'espoliació fiscal de l'Estat afegeix una altra crisi a Catalunya maig 2009 /- Finançament i Estatut 9


El candidat ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras ...que ha participat aquest divendres en la manifestació del Primer de Maig convocada per UGT i CCOO, ha dit que la crisi immobiliària ha portat al govern espanyol a posar 9.000 milions per a la Caixa Castella-la Manxa, mentre que només posa sobre la taula una proposta de "1.400 milions per a Catalunya, insuficient per al nou finançament".

de:http://www.avui.cat/cat/notices/2009/05/junqueras_diu_que_l_espoliacio_fiscal_de_l_estat_afegeix_una_altra_crisi_a_catalunya_57817.php


COMENTARI: No trobem justificació a la decisió del President Zapatero de quedar-se el 50% de tots els impostos pel "Gobierno de España", així perquè sí, no ho justifica. Deu ser en funció d´aquests números que "no pot" retornar un % mes just dels nostres impostos ja pagats a Madrid.
Quedar-se cada any un 10% del PIB de Catalunya sense invertir-lo aquí es un abús. Es considera arreu del mon que no es pot pasar del 4% del PIB de la regió la quantitat d´impostos que es destinin a un altre regió.

Ni com es que li "cauen" de la butxaca 4.000 millions d´euros quan va a una reunió de caps d´estat a Xile per ajudar noseque, si a casa estem de crisi galopant.

Ni s´enten com es que pacta la liquidació d´un deute històric amb Andalusia, però del deute historic català ni s´en parla a les converses del finançament de l´Estatut.

Tampoc es parla de l´actualització de les balances fiscals, donc l´Estatut es calcularà amb dades publicades del l´any fiscal 2005 o 06. No s´ha publicat les del 2007 ni 08.

Ni perquè nosaltres no li exigim que publiqui puntualment cada 30 de juny las "Cuentas Generales del Estado" de l´any anterior com fan totes les empreses privades, obligades per la llei. Nosaltres també li hauríem d´exigir per llei.

Ni de la liquidació dels peatges que paguem des de fa mes de 50 anys a la A7 per exemple.

........es mes llarg, per avui ho deixem.