26 d’octubre del 2009

Adif es desvia un metre a la Sagrada Família

La junta del temple demana a l'Audiència Nacional la suspensió cautelaríssima per incompliment del projecte Adif evita pronunciar-se abans que el jutge

Albert Balanzà -

Els treballs del mur pantalla que ha de separar els fonaments de la Sagrada Família de la paret del túnel del tren de gran velocitat no van bé, fins al punt de fregar la barroeria. Dit molt més clar, Adif està incomplint el projecte oficial fent passar gairebé un metre més a prop del temple els pilons de protecció que conformen el mur, amb la consegüent desviació del mur guia.
Així ho van denunciar ahir els responsables de la junta de la Sagrada Família, que van anunciar de manera paral·lela que l'Audiència Nacional ja ha rebut la petició de suspensió cautelaríssima de les obres.


Els arquitectes del temple, que ahir van aportar tota mena de mapes i dades per argumentar la tercera petició de suspensió de les obres, asseguren que aquesta vegada pot ser la definitiva després que la primera petició fos rebutjada perquè encara no hi havia projecte i la segona perquè els jutges van adduir que la tuneladora no passaria fins al juny del 2010.


La tercera és la bona

La tercera petició, que introdueix el matís de ser cautelaríssima -i més urgent- en lloc de cautelar, apunta que els pilons previstos en el estudi informatiu i en el projecte havien d'estar a una distància d'1,95 metres de la façana del carrer Mallorca del temple i que els pilons executats s'han acabat situant a 1,12 metres. També s'al·lega que els pilons, que s'enfonsen 40 metres a sota terra, havien d'estar encamisats amb acer per evitar la dispersió de formigó al subsòl -en un nivell perillosament freàtic- i que això només s'ha pogut fer en un terç de cada piló. Adif, que ahir va iniciar les comprovacions pertinents del que denuncia la junta del temple, va preferir no fer cap comentari sobre les desviacions abans que es pronunciï l'Audiència.

Visiblement irritats, ahir el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, i l'arquitecte del temple, Jordi Bonet, van respondre amb aquesta ofensiva la manera com Adif ha decidit tirar pel dret en la construcció dels pilons sense esperar ni els resultats de l'auditoria del projecte encarregada a Intemac ni la decisió dels magistrats de l'Audiència Nacional que van visitar les obres a finals de setembre.

http://paper.avui.cat/article/ciutats/177681/adif/es/desvia/metre/la/sagrada/familia.html

http://www.3cat24.cat/noticia/413824/catalunya/La-Sagrada-Familia-presenta-un-nou-recurs-per-parar-les-obres-de-lAVE
http://www.abc.es/20091023/nacional-/sagradafamilia-200910231931.html
http://www.que.es/ultimas-noticias/espana/200910232345-sagrada-familia-vuelve-recurrir-parar.html
http://www.europapress.es/economia/construccion-y-vivienda-00342/economia/construccion-y-vivienda-00342/noticia-economia-ave-junta-sagrada-familia-pide-audiencia-nacional-suspender-obras-ave-templo-20091023193955.html