17 d’octubre del 2009

Un sensor d’esquerdes a les obres del TGV al Clot no funcionava



Els veïns asseguren que un mesurador de moviments no va funcionar entre els mesos d’agost i setembre. Adif afirma que no s’ha produït cap moviment, segons els controls de la UPC



L’aparició de les primeres esquerdes provocades per les obres del TGV ha redoblat el nerviosisme que pateixen els veïns situats a l’entorn del pou del carrer Trinxant. Ahir el president de la comunitat de propietaris de l’immoble situat al número 640-642 del carrer Mallorca va denunciar que un dels aparells que mesuren els moviments dels edificis que hi ha instal·lat a la seva finca no va funcionar entre els mesos d’agost i setembre. Julián de Nájera va explicar ahir que els tècnics que fan el control de les obres van revisar periòdicament l’aparell durant l’estiu perquè no funcionava. “Van venir unes quantes vegades, però no sabien per què fallava i havien de tornar al cap d’uns dies”. Segons aquest veí, l’aparell no va ser completament reparat fins a l’última setmana de setembre.


Nájera denuncia el “descontrol que hi ha a les obres” i la manca d’explicacions dels tècnics.“Apareixen esquerdes i no ens expliquen per què es produeixen”, explica el veí, que també se sent molest perquè les obres s’estan allargant més del que s’havia previst. “A més a més, treballen fins a les deu de la nit i el soroll és cada vegada més insuportable”, remata ell. Per la seva banda, Adif va reclamar ahir tranquil·litat als veïns perquè les mesures de control del moviment dels edificis són redundants.


Un portaveu de la companyia que depèn del ministeri de Foment va explicar que “a banda dels mesuradors que funcionen amb miralls –com és el cas del que es va avariar–, els tècnics disposen de mesuradors manuals, que no han detectat cap moviment. De fet, no és Adif qui controla directament els moviments provocats per les mateixes obres. Són tècnics de la UPC els que, en última instància, avaluen les captacions dels aparells mesuradors. La mateixa portaveu va assegurar que segons els informes dels tècnics no s’ha detectat cap moviment a la zona.


Els ànims, però, estan a flor de pell i les obres tot just estan al començament. La tuneladora, que ja hauria d’estar a punt per excavar, encara no ha pogut començar perquè no s’han acabat els treballs previs a peu de carrer.

_____