14 de desembre del 2009

Consulta sobre l'independència de Catalunya d'ahir. Eiii!!! DE FRACÀS RES!!!


Amb un 30% de participació i una victòria rotunda del «sí», els organitzadors del 13-D demanen un referèndum nacional vinculant


Dels 700.000 catalans cridats a les urnes van votar uns 200.000, un 30% dels interpel·lats.

Uns 200.000 catalans van exercir el dret a vot en les consultes sobre la independència de Catalunya que es van celebrar ahir simultàniament en 167 municipis, segons les dades dels promotors. Els referèndums van registrar entorn d'un 30% de participació de mitjana, més alta en les localitats més petites, i baixa en les més grans.

Vilanova i la Geltrú es van quedar en un 15,68%. A Sant Cugat del Vallès, municipi més gran on es feia, la mobilització va ser d'un 25%. A la comarca d'Osona –on les consultes les muntava Osona Decideix– la participació va superar el 40%.

Aixó ha sacsejat el panorama polític català. I el resultat ha estat clar: un 94,71% dels votants vol un estat propi.


«Increïble»

El delegat de l'Scottish National Party, Christopher White, va trobar «increïble» que l'organització i el finançament del 13-D sorgeixi de la societat civil, sense el suport institucional. White, que va visitar el Maresme, redactarà un informe per a la coordinadora de les consultes i per al seu partit, que vol convocar a Escòcia un referèndum d'autodeterminació –aquell sí– vinculant. També destaca les ganes d'anar a les urnes dels catalans «sense necessitat de dir el partit que voten».


«Rigorositat»

Jean-Guy Talamoni, cap del grup parlamentari de Corsica Libera, va constatar ahir al Vallès Occidental la «rigorositat» d'un dispositiu «ben organitzat» que «ofereix totes les garanties democràtiques, plenament d'acord amb les normes internacionals». Talamoni subratlla l'ambient «festiu i distès» de la jornada, així com l'«entusiasme» amb què els ciutadans anaven a votar a Sant Cugat, Castellar i Sentmenat, sense cap incident de cap mena.


«Exemplar»

«Exercici exemplar de participació democràtica.» Així descrivia ahir les consultes l'històric dirigent del Bloc Nacionalista Gallec, Xosé Manuel Beiras, desplaçat a Vilanova i la Geltrú. El també president de la Fundació Galiza Sempre va endur-se una «impressió molt positiva» de la iniciativa, sobretot perquè no la promouen les institucions. «Sembla mentida que d'aquesta manera s'hagi pogut muntar una organització capaç d'ordenar exemplarment el 13-D.»



Comentaris dels lectors: Si hagués anat a vota el mateix percentatges d'electors que a les passades eleccions Catalanes del 2006, és a dir, una participació del 56,04% (dades del propi Parlament) ahir haurien votat 392.280 electors. Suposem que TOTS el que no ha han anat a votar HAGUESSIN VOTAT NO, el resultat és que guanya el SI per un 50,98% en front el 49,02% de NO's. Eiii!!! DE FRACÀS RES!!!

Darrera actualització ( Dilluns, 14 de desembre del 2009 01:13 )
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/115296-sacsejada-per-la-independencia.html