8 de gener del 2010

La ciutadania de Catalunya avassallada pel Ministeri de Fomento - José Antonio Doblas, Afectats AVE Vilafranca


Fa dies vaig conèixer l' enquesta: per als ciutadans la seva tercera preocupació era la classe política amb els seus dirigents al capdavant. En el moment de llegir l'enquesta realment em sentia identificat amb aquesta tercera posició.

Ara hem tingut el traspàs de Rodalies. Declaracions del responsable de la Generalitat, ha comunicat al Ministeri de Foment que tremoli perquè personalment controlarà diàriament si els lavabos estaran nets. Aquestes declaracions es prestan a tota mena de comentaris. D'entrada poc ha de conèixer com funciona el servei de neteja: els trens més o menys es netegen en origen i si a mig camí algú els embruta, fins que no arribi a destinació no es tornen a netejar. Però això és una anècdota.

Es trist que aquestes declaracions donin més valor a que el lavabo de Rodalies estigui net, i no a que el Ministeri de Foment executi bé les obres que realitza a casa nostra. Que se sàpiga, no hi ha cap compromís o declaració que la Generalitat les controla amb la mateixa eficàcia que controla els lavabos de Rodalies.

No val a dir si es té competència o no, doncs els afectats per aquestes obres són ciutadans que viuen a Catalunya i creuen que els responsables del Govern de Catalunya, tenen el dret i l'obligació de vetllar pel benestar dels seus ciutadans. Es dir que les obres es facin bé, i si no les fan bé, que la Generalitat els obligui a arreclar-les. I mentre no ho facin, la Generalitat ha de paralitzar els treballs al Ministeri de Foment.

I amb aquestes paraules no es va contra el futur, es va a que ningú pugui escampar a plaer.

En altres paraules, el Ministeri de Foment com pertany al Govern Central, es creu que està en un rang superior. Es creu que està per sobre de qualsevol responsable de la Generalitat, i el pitjor és que se li consenteix com si el tinguesi aquest dret, i si no a les proves em remeto. Sincerament davant aquest panorama pot ser que de la tercer posició els polítics passin a la primera com el més preocupant per a la ciutadania. Això serà si es continua vetllant pels drets de la ciutadania com fins ara.


José A. Doblas Plataforma Afectats AVE Vilafranca

---Carta enviada al diari 3devuit, semanari comarcal---