16 de febrer del 2010

Sagrada Família, nova oportunitat

16-02-2010   / JOAN ROY   /  Aquesta setmana s'ha produït una bona notícia que ha destacat sobre manera enmig de les convulsions i estirabots de Zapatero, els seus coreligionaris i aliats al voltant de la crisi que no s'atura. El cas és que tècnics de la UNESCO s'han presentat a la Sagrada Família per verificar les mentides que el ministeri de Cultura espanyol els va 

comunicar en el seu moment sobre que el túnel del TGV (els espanyols n'hi diuen AVE) que ha de passar pel mig de Barcelona no posa en perill la seguretat i permanència del temple, i que no hi ha cap altre traçat alternatiu possible al túnel del carrer Mallorca. Els tècnics especialitzats de la UNESCO han pogut comprovar les falsedats oficials i també saber el risc que ja corren el temple i les cases del voltants pels pous i columnes de reforçament que s'estan fent, com evidencien les esquerdes que presenten alguns edificis de la confluència dels carrers de Mallorca i Trinxant. Els tècnics han estat de dilluns a dijous a la Sagrada Família i ja han comunicat la seva intenció de fer saber a la Unió Europea, organisme executiu i arbitral competent, la poca oportunitat i justificació de tirar endavant unes obres que fan perillar patrimonis de la humanitat tan rellevants com la Sagrada Família o la Pedrera.
Com és que la UNESCO ha rectificat, variant l'irresponsable dictamen emès en el seu moment? Doncs, senzillament perquè l'acció desinteressada d'alguns catalans de pro -que fins i tot pagaren l'estiu passat un anunci en un prestigiós diari barceloní denunciant la qüestió-, encapçalats per la senyora Marta Xargayó, que s'adreçà pel seu compte i risc als responsables de la UNESCO per denunciar el cas, ha aconseguit captar l'atenció de l'organisme internacional i documentar les alarmes certes que hi ha. Amb la senyora Xargayó també hi figuren uns quants advocats i enginyers, com el senyor Josep Vicent Costa, així com diversos representants d'associacions de ciutadans afectats. Han fet valer el criteri expert de l'enginyer de camins, canals i ports Mariano Ribón, absolutament contrari al projecte i autor de diversos i seriosos informes respecte d'aquest tema, que va exposar públicament ja fa temps al mateix temple de la Sagrada Família i al Col·legi de Camins, Canals i Ports, dels quals la majoria de mitjans no es van fer ressò.
Benvolguts senyores i senyors, gràcies a la seva decidida tasca, la Sagrada Família potser tindrà l'oportunitat de sobreviure que, fins ara, li han negat els interessos creats i la barbàrie administrativa. Gràcies.

EL NOSTRE  COMENTARI:   SI POT-SER SI QUE HI HA UNA ESCLETJA D'ESPERANÇA....AL MENYS FINS QUE ELS DOS TÈCNICS DE LA UNESCO  FACIN EL SEU DICTAMEN D'AQUI 3 SETMANES I VEIEM QUINA RESPOSTA DONA EL NOSTRE GOVERN: CENTRAL (MINISTERI DE FOMENTO), GENERALITAT I AJUNTAMENT.   NOMES  UNA ESCLETJA,   PERÒ POTSER HI ES.

   MOLT AGRAÏTS   AL  SR JOAN  ROY   DE SEGUIR AQUEST TEMA TAN ENREVESSAT  AMB TANTA  ATENCIÓ.   --    ARA  BE,  AL  COSTAT  DE  LES PERSONES  AQUI  CITADES  N'HI  HA   ......HI HA UN EQUIP.