8 de febrer del 2010

Una comissió de la Unesco examina la Sagrada Família i les obres de l'AVE

Els experts volen comprovar que el traçat viari no afectarà els fonaments del temple.

Una comissió de la Unesco s'ha reunit aquest dilluns a Barcelona amb representants de la Junta Constructora de la Sagrada Família per avaluar les conseqüències que el traçat de l'AVE poden ocasionar al temple projectat per l'arquitecte modernista Antoni Gaudí. Després de la reunió, que ha durat prop de dues hores, el president delegat de la Junta Constructora, Joan Rigol, s'ha mostrat "reconfortat" per l'interès de l'organisme de l'ONU, segons ha informat la mateixa Junta.

Rigol ha explicat també que en l'entrevista amb els tècnics s'han tractat dos temes clau. D'una banda, els representants de la Junta han subratllat el perill que suposa realitzar operacions en el terreny arenós sobre el qual s'assenta el temple. D'altra banda, han advertit que el pas de l'AVE crearia una variació en la superfície del temple i multiplicaria el pas de l'aigua per quatre, cosa que podria afectar els fonaments de la catedral.


La visita d'aquesta comissió de la Unesco té lloc després que el Comitè del Patrimoni Mundial d'aquest organisme de Nacions Units, reunit a Sevilla el juny passat, decidís no incloure el projecte de Gaudí a la llista de Patrimoni en Perill. Està previst que els experts que han examinat la Sagrada Família donin a conèixer les seves conclusions en el termini d'un mes.
http://www.lamalla.cat/infolocal/noticies/article?id=332709