18 de març del 2010

Informe de la Sagrada Família: La mitja mentida

Jordi Miró - Barcelona - 16/03/2010

No hi ha cap dubte del poder de convicció que desperta Jordi Bonet quan ens parla de la Sagrada Família. És tal la seva passió pel seu treball que ens ofega de dades per tal d'explicar-nos el que ell veu, i penso que només per això cal tenir en compte tot el que ens diu, perquè no parla per parlar, al contrari, els seus arguments són confirmats per plànols i esquemes que ens ensenya.

Està clar que tots tenim una funció dins de la nostra comunitat, el que no està tan clar és quan veiem el que fan els responsables de les nostres cases, carrers i edificis estimats per tal de seguir amb un projecte que si no ara, estic convençut que més endavant portarà cua. Quan veiem com aquestes persones, fent un exercici de màgia amb els ciutadans, ens distreuen amb paraules i gestos sense sentit mentre que amb l'altra mà ens amaguen la veritat i treuen un conill del barret. 
 
I tot això només amb un lleuger canvi d'interpretació, amb una mirada des d'una altra perspectiva, mostrant-nos una altra visió dels fets per distreure'ns de la realitat. Per això us he de confessar que em vaig sentir molt malament quan em varen explicar que aquests "responsables" van dir amb tota la naturalitat del món davant d'institucions internacionals que les obres de l'Ave passaven a 30 metres de la Sagrada Família. Per això li vaig demanar a Jordi Bonet que m"ho expliqués, i la resposta va ser molt clara.

De fet no era mentida el que varen dir, les obres de l'Ave passen a 30 metres de l'edifici, el que no varen dir és que aquests metres ells els comptaven des del centre de la nau, de fet podien haver dit que passaven a 2.000 metres sense dir que començaven a comptar des de la plaça Catalunya. Per això fa poc van venir els senyors de la Unesco a veure-ho, perquè el què ells tenien entès era això, per veure exactament per on passaven les obres, i aleshores van poder comprovar que no hi havia ni un metre, que la tuneladora passa frec a frec amb els fonaments de la Sagrada Família. Com és lògic ells no podran aturar les obres, faran el seu informe i donaran el seu parer pel que fa a un edifici com aquest, i els altres "responsables" seguiran entossudits en fer passar el túnel per davant.

Però no us penseu que això és tot, resulta que les obres de l'Ave seguiran el seu camí travessant Barcelona i també passaran per davant de la Pedrera, obra declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, i com he dit altres cops, el que preocupa no és que aquests dos edificis aguantin les obres de la tuneladora, quasi estic segur que això sí que ho suportaran, del que no estic tan segur és que aguantin el dia a dia, durant setmanes, mesos i anys.

Si d'aquí a tres anys surt alguna esquerda a un d'aquests edificis ja veurem a qui reclamem, perquè com diu aquell, els polítics passen però la seva obra queda i després tot serà llençar pilotes fora, al final, el que quedarà clar és que hi haurà uns afectats, el que no quedarà tan clar és saber qui són els responsables.


http://www.lavanguardia.es/participacion/noticias/20100316/53898554146/informe-de-la-sagrada-familia-la-mitja-mentida-sagrada-familia-ave-jordi-bonet-unesco-barcelona-pedr.html 

1 comentari:

l'Agustí ha dit...

També em plau força aquest cop l'article d'en Miró, i miraré d'entretenir-m'hi més quan hi faci una bona repassada.