11 de juny del 2010

Fragment que fa referència al túnel del AVE de la carta setmanal de Duran i Lleida als militants:

 11/06/2010  -  Josep Antoni Duran i Lleida cada setmana fa una carta als militants, publicada a la web.  Fragment que fa referència al túnel del AVE:

Benvolgudes amigues i benvolgut amics,

Hi ha una qüestió de la qual fa dies que no parlo i que torna a estar d’actualitat. Em refereixo a la polèmica pel túnel de la Sagrada Família.  Dissabte, a la presentació de la candidatura d’en Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona, ja vaig esmentar-ho per anunciar que aquesta  setmana presentaríem una pregunta al respecte a la sessió de control. El motiu era que la UNESCO preparava un informe on sol·licita molta prudència sobre l’obra, un trajecte alternatiu i en tot cas mesures de reforçament per no danyar el temple iniciat per Gaudí.

Al llarg d’aquests dies, però, s’ha conegut que un pèrit designat per l’Audiència Nacional, catedràtic de ferrocarrils de la Universitat Politècnica de Madrid, ha demanat al jutge la paralització immediata de les obres de la Sagrada Família. Totes dues notícies porten a demanar que el ministre de Foment les aturi immediatament per evitar riscos inútils i trobar-hi alternatives. De fet, aquests dies he recordat –ho vaig dir també a l’esmentat acte de presentació d’en Trias com a candidat a l’alcaldia de Barcelona- que per encàrrec de la plataforma contra el trajecte de l’AVE per la Sagrada Família vaig parlar amb la ministra Magdalena Álvarez. Ella em va arribar a confessar que estava disposada a parlar-ne i que eren els seus de l’Ajuntament de Barcelona els que no volien ni sentir-ne parlar. Crec, doncs, que ha arribat l’hora d’aturar l’obra, seure a la taula, reflexionar seriosament amb els informes pericials a les mans i prendre la decisió que calgui. Insisteixo a afirmar que no fer-ho és assumir un risc de gran responsabilitat.
......
Cordialment,

Josep A. Duran i Lleida
Barcelona, 11 de juny de 2010

 ____________


EL NOSTRE COMENTARI:   Ja fa molt que varem publicar a la Cuca de Llum aquesta notícia de la caparrería de l'Ajuntament de Barcelona i del President Montilla.  Es molt antiga,   15/2/2007,  el titular deia:
"Fomento ofreció que el AVE fuera por el Vallès"                "Montilla y el alcalde de BCN rechazaron la opción alegando que no favorecía a la ciudad"    
"...La ministra añadió, para sorpresa de la delegación catalana, que sus técnicos ya estaban analizando los planos de la opción Vallès. Tanto el presidente de la Generalitat, José Montilla, como el alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, respondieron al unísono que esta opción no estaba en su agenda. No solo retrasaría y encarecería la obra, sino que impediría parte de la ampliación y potenciación del servicio de Cercanías."    
 http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=380188&idseccio_PK=1022      
Fa pocs dies un membre de la Junta  Permanent en Defensa del Patrimoni de Catalunya va comprovar que continuen amb el mateix criteri i que el túnel està totalment forçat pels actuals governs de la Generalitat i de l'Ajuntament.  Oferim als lectors una notícia de primera mà, viscuda per un amic meu.