9 de juny del 2010

Un pèrit triat per l’Audiència Nacional recomana aturar les obres del TGV

Mitjançant una carta al jutge que instrueix el cas, aquest enginyer de ferrocarrils assegura que cal buscar un traçat alternatiu per evitar un risc innecessari al pas per la Sagrada Família 
sagrada
Nova recomanació per aturat les obres del túnel del TGV al seu pas per la Sagrada Família. En aquest cas, ha estat el mateix pèrit triat per l’Audiència Nacional per avaluar el risc de les obres, Manuel Melis, qui ha demanat mitjançant una carta al jutge que instrueix el cas que l’aturada immediata del túnel. Segons Melis, enginyer de ferrocarrils i geotècnia i catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid, assegura que el fet que el traçat passi pel costat de la Sagrada Família és un risc innecessari.

“El més important –assegura el tècnic en el text remès el 26 de maig– és analitzar si hi ha un traçat alternatiu al triat i estudiar detalladament els motius pels que no s’ha volgut fer”. Així, sol•licita “que es donin instruccions immediates a qui calgui de parar la màquina fins a nova ordre”. "Avui encara seria possible parar la màquina i modificar el traçat" per esquivar la Sagrada Família, però, "com que les màquines avancen ràpid, en pocs dies això ja no serà viable".

Segons informa el portal 3cat24, Adif ha presentat una recusació contra aquest enginyer que, després de l'ensorrament del metro al Carmel, ja va fer un informe molt dur contra les administracions. En els pròxims dies, s'espera que el jutge de l'Audiència Nacional que fa uns quants mesos va enviar quatre magistrats per inspeccionar les obres prengui una decisió. Cal recordar que la setmana passada ja va ser un informe de la Unesco el que recomanava aturar també les obres.
 
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2010/06/un_perit_triat_per_l_rsquo_audiencia_nacional_recomana_aturar_les_obres_del_tgv_52920.php