8 d’octubre del 2010

La tuneladora, a tocar de la Sagrada FamíliaTelenotícies Nit 7 Octobre 2010 -

La tuneladora Barcino, que treballa en la construcció del túnel de l'AVE que creuarà Barcelona, ja estaria excavant davant mateix de la Sagrada Família. L'Adif assegura que la màquina és a la cruïlla dels carrers Mallorca i Lepant, a punt de començar el tram més polèmic del traçat. Tot i això, els treballadors de l'obra han explicat a TV3 que el capçal de la tuneladora, que fa 100 metres i té una roda de tall d'11,5 metres de diàmetre, ja excava davant de la façana de la Glòria, al carrer Mallorca. Més de 300 sensors òptics, de moviment i testimonis vetllen per l'estabilitat del temple. A més, set tècnics de la Unesco s'han desplaçat a Barcelona per vigilar el desenvolupament de les excavacions en torns que cobreixen les 24 hores del dia.

A l'àrea de Barcelona ara mateix hi ha cinc tuneladores, dues que treballen per a l'AVE, que són la Barcino i una que és a Montcada i Reixac, i tres més per a la línia 9 del metro. En aquest cas, perforen a la Zona Franca, a la Diagonal i al Guinardó. TV3 ha pogut entrar en aquesta última màquina per veure com treballa, imatges que es poden veure en el vídeo adjunt.

La tuneladora de l'AVE ja estaria excavant davant la façana de la Glòria de la Sagrada Família

(Al vídeo es parla de la cruïlla Mallorca/Lepant, però també que no se sap exactament perquè Adif no informa de la posició de la tuneladora. Nota de Cuca de Llum).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ya pueden tener bien controlada la aucultación y que no pase como en Guinardó que se ha hundido 1 cm la L4 por el paso de la tuneladora del metro de L9, porque un desnivel así no lo aguantaría la Sagrada Familia