16 de juny del 2011

CiU denuncia "l'incompliment” d’inversions de Foment a Catalunya per valor de 5.600 milions



Pere Macias reclama al ministre Blanco que prioritzi la implantació d’intercanviadors i l’accés al port de Barcelona
09.06.2011 | CATDIÀLEG - El portaveu de Foment de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha traslladat al ministre del ram, José Blanco, el seu malestar per "l'incompliment" del seu Departament en inversions compromeses per a Catalunya, que ha quantificat en 4.616.000 en licitacions que no s’han desenvolupat i 1.000 milions per retards d’obres previstes.


En una interpel·lació que li ha fet el ministre de Foment en el Ple del Congrés, Macias s’ha queixat que aquesta falta d’inversió repercuteix negativament en el servei de Rodalies que Renfe presta a Catalunya i genera “insatisfacció en els usuaris”. Això és degut principalment a les “males condicions” de la xarxa ferroviària, propietat d’Adif, del que ha responsabilitzat directament al Departament de Blanco. 
 
En aquesta línia crítica, el responsable de Foment de CiU ha posat de relleu que després de dos anys que s’aprovés el Pla de Rodalies de Barcelona (2008-2015), que prevenia una dotació de 4.000 milions per a aquest sistema, no s’han emprès inversions significatives. 
 
No s’ha implantat el sistema ERMTS a la xarxa de Rodalies de control que facilita la gestió i contribueix a descongestionar el trànsit, ha afirmat Macias, al que se suma el fet que s’estan produint “múltiples paràlisi” en obres ferroviàries i viàries, com succeeix amb l’accés a la terminal de l’aeroport de Barcelona o amb l’accés ferroviari al port de Barcelona. Tampoc s’aposta pel Corredor Mediterrani, fins al punt que s’està qüestionant la “credibilitat” d’aquest projecte.  


 Nuevas conexiones ferroviarias del puerto de Barcelona en dirección Francia. Clicar sobre el plano para verlo a mayor aumento. (Plano de El Periódico, modificado)

 
 Port de Barcelona, zonas con ampliaciones (www.portdebarcelona.es)

“Ens preocupa aquesta aturada en inversions a Catalunya”, recalca el diputat de CiU, que ha assegurat que aquests “incompliments” de Foment es quantifiquen en 4.616.000 si es tenen en compte les licitacions no realitzades i en 1.000 milions en retards d’obres licitades. 
 
Per millorar aquesta situació, Macias ha suggerit al ministre Blanco que impulsi algunes de les obres fonamentals per a la Generalitat com: la instal·lació urgent d’un sistema ERMTS com el de Rodalies de Madrid, promoure una política de desenvolupament d’intercanviadors de transport públic i  captin nous usuaris, impulsar les obres de connexió del Corredor Mediterrani amb la línia d’alta velocitat entre Vandellòs i el Camp de Tarragona, i prioritzar la construcció urgent de l’accés viari i ferroviari al port de Barcelona