16 de juny del 2011

Tremosa acusa l'Estat de boicot


 Ramon Tremosa. (Foto de El Singular Digital)
L'eurodiputat convergent Ramon Tremosa ha assegurat  que el govern espanyol va boicotejar i evitar la visita d'un conjunt d'eurodiputats al Port de Tarragona al març d'enguany. Tremosa ha dit que membres de la comissió europea i experts en logística van arribar a viatjar a Barcelona però les fortes pressions fetes per diputats socialistes i el mateix govern central van evitar la seva arribada al Port de Tarragona.


(Connexions en ample europeu de passatgers i mercancies. Les mercaderies ja van a  França; els passatgers tindràn la línia d'AVE acabada a finals del 2012. Plano de El Periódico)
(Clicar a sobre de les imatges per a veure-les a una mida més gran)


 Tremosa ha assegurat, doncs, que el govern de l'Estat ''no té cap interès'' en què els ports catalans estiguin connectats amb la resta d'Europa a través de l'ample ferroviari perquè implicaria la pèrdua del monopoli que té actualment Renfe i un fort cop per l'economia de Madrid.


Així mateix, Tremosa ha lamentat les contínues al·legacions que presenta el govern de l'Estat a la publicació de xarxa bàsica transeuropea prevista per aquest mes de juny i passi ara a publicar-se a l'octubre. Tremosa ha assegurat que la Comissió Europea té especial interès en potenciar el corredor del mediterrani però és el mateix govern central qui ho impedeix. Tremosa ha conclòs assegurant que no hi ha cap raó tècnica per no impulsar el Corredor del Mediterrani i és una qüestió únicament de ''voluntat política''.